Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pc - nevím jak ho chránit

nepoužívat práva admin - jednak to ty lidi nenaučíš, a pak se dá rozumně žít i s uac. omezení práv přitom vůbec nechrání proti ransomware, který šifruje uživatelské soubory.
ale samozřejmě admošská práva prohlížeče, který nepoužívá nějaký sandbox, stav ještě zhoršuje.

aktualizace - 98% aktualizací je k ničemu. smysl mají leda ty půlroční upgrady.

defender - beru jako nejmenší zlo. pokud se uživatel bez av neobejde, pak třeba ten. bohužel potřebuje k updatům povolení těch problematických aktualizací.

ccleaner a podobný balast - k rozjebávačům systému bych přiřadil i všechny sw pro aktualizaci driverů. jednak proto, že uživatel si tam usilovně cpe nové verze ovladačů, které se pro jeho starší hw už netestují. a taky proto, že neznalý "správce" místo normálního používání pc plýtvá časem na zbytečnosti a myslí si, že něčemu prospívá.

zvláště pochybný prohlížeč jako chrome vyžaduje kontrolu jeho doplňků nějakým antispywarem. nebo mít při jeho používání aktivovaný mozek a sledovat, co se děje.
nebo používat naprosto tupý prohlížeč seznam, který instalaci doplňků nedovoluje.

za povinné bezpečnostní opatření považuju zapnout zobrazování přípon souborů. a doporučuju i zobrazovat skryté soubory. lepším řešením místo zcela stupidního průzkumníka je správce souborů "třetí strany", ty dobré jsou obvykle placené.
druhým opatřením je zákaz funkce autoplay. usb nesmí způsobit otevření prohlížecího okna, které znamená virovou zranitelnost.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny