Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pc - nevím jak ho chránit

Kazdej normalni uzivatel vi, ze nema pouzivat prava admin

- To znamena co "normalni uzivatel", ten co pouziva PC jen na internet, media a hry ? :-)
* Ano, systém bez admin prav jsou méne nebezpecné.

- Pro me jsou hry zcela bocni zalezitost a PC pouzivam na jiné veci tak jako spusta ostatnich uzivatelu, kde by mi SW (na vyvoj, extrerni prog. karty, virtualni stroje) bez Admin prav spravne, nebo vubec nefungovala a spousta "normalnich" lidi (no-gaming) v mém okoli to maji jak pisou SK kolegové "rovnako". Tak to vzdy neni evidentni jak se muze zdat.

- A ucty "administatori" jsou stejne omezeni/kontrolou [UAC] jak standartni uzivatel, si zkus pod 'admin' uctem zastavit nejaky systém proces co ti to napise, nebo v CMD vytvorit txt soubor na C:/, hned uvids rozdil uz jen v samotném spusteni uvids rozdil pozice kde na misto "C:/User/RedHoaX>" budes s admin pravy v "C:/windows/system32>".
Kdyz si spustis WEB prohlizec, tak neni spusten jako spravce i kdyz mas admin uzivatele (k omezeni pristupu skodlivich skriptu).

- Jde i bezpecne pouzivat admin ucet s kontrolou uctu [UAC] kde ty sam musis pro spusteni pokazdé zvolit, nebo pouzit jako spravce, jinak se tvuj ucet jako administratorsky nechova, i kdyz jde o ucet admin.
(Za vsechny ty roky na mém pracovnim PC zadny virus, i pres medialni "konce sveta" nemel a to nic vic jak defender a Md5Checker nepouzivam)
* Kdybych bych potreboval OS jen na internet, média tak jako kazdy "normalni uzivatel" bych za to neplatil a nepouzival bych OS Windows a uz vubec né verzi PRO. Mimochodem [UAC] se pouzival uz od Windows Vista né Windows 7.

PS: Jinak samozrejme souhlasim i ty prispevky vyse to maji napsané pro uzivatele docela jasne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny