Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Využití GPU a celkový výkon pracovního PC

U her je to jasné - GPU používají jako další procesor pro počítání efektů, viditelnosti, raytracing a tak podobně, což sežere libovolný dostupný výkon a potřebuje spoustu extra rychlé RAM nejen pro výpočty, ale i textury, scény a tak. Podobně jako profesionální grafika, nebo těžení kryptoměn.

Ale jaké jsou vlastně požadavky na grafiku pro pracovní PC s jedním monitorem, kde poběží nějaké texťáky, překladače, pár textových terminálů a podobná havěť, prohlížeč bude mít otevřeno kolem desítky tabů typu poradna/stackoverflow/wiki (a podobné statické texty se statickými obrázky) a žádné hry/flashe/youtůby a tak tam nebudou? (Na hry mám úplně jiný počítač.)

Mě vychází úvahou tak rozlišení x barevná hloubka x buffery, teda řekněme 2560x1440 x 4 x 2 = 32MB RAM, přičemž i ty nejlevnější (kolem tisícovky a níž) co jsou na pultech mají tak 30x víc. HDMI taky má už všechno.

Znamená to, že v takovéhle konfiguraci je úplně jedno, jakou grafiku tam člověk vrazí, nebo jsou kromě ceny nějaké další parametry, které by ještě stálo za to zohlednit? (pokud není integrovaná grafika už v CPU ...)

Nebo jsem úplně mimo? A proč?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny