Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Tlačiareň Canon chyba B200

Zdar,mám tlačiareň Canon PIXMA MX725 asi 3,5 roka posledná tlač bola ukončená absolútne,bez problémov.Nezaznamenal som žiadne problémy ,zapnem tlačiareň a hodí mi chybu kód B200 odpojte tlačiareň od siete a kontaktujte servis. Keď som pátral po nete môže to byť časovač,alebo niečo také.Evidentné je ,že s tlačiarňou nič nebolo a mám pocit ,že ani nie je.Niečo je aj na nete ,ale ,keď máte vlastnú skúsenosť tak by som vás poprosil o radu.Inak používam náhradný atrament nie originál.
Změna kategorie, původně: Hardware (Kurt)

Předmět Autor Datum
No, letos v únoru jsem s chybou B200 u své tiskárny Canon Pixma MG3550 taky bojoval a zvítězil :!: C…
MachR55 06.06.2019 13:30
MachR55
Tak otázka je či pomohlo to vyčistenie hlavy.Na nete som čítal ,že aj pri používaní originálnych náp…
Andreass 06.06.2019 14:58
Andreass
Já zase četl, že to chybu vyvolává kurvítko, které Tě prostě donutí koupit novou tiskárnu. Samozřejm…
MachR55 06.06.2019 15:06
MachR55
Inak tento problém je popisovaný ako chyba triskovej hlavy.Net: Môže byť prehriata a stačí na niekoľ…
Andreass 06.06.2019 15:07
Andreass
Vždyť píšu: "... nechal více než 2 hodiny bez proudu ...", tedy odpojil od napájení (resp. vypnul ko…
MachR55 06.06.2019 15:11
MachR55
Keď som mal starú canonku tak tá vydržala 8 rokov,ale,keď odchádzala tak to bolo jasné,zasekávala sa…
Andreass 06.06.2019 15:13
Andreass
Ano, měl jsem to samý.
MachR55 06.06.2019 15:15
MachR55
No dobre tak podľa teba buđ zanesená hlava,alebo asi úplne ko?
Andreass 06.06.2019 15:16
Andreass
Musím se opakovat: Pokud je alternativa vyvézt do sběrného dvora, tak bych se vyčistění hlavy nebál…
MachR55 06.06.2019 15:19
MachR55
To jsem také zažil, naštěstí přišla právě včas, předtím, naž jsem začal kupovat náplně (dloho jsem s…
ml1 06.06.2019 15:22
ml1
Práveže náplňe boli tesne pred tým menené a tlačil som možno raz dva krát a v pohode.
Andreass 06.06.2019 15:44
Andreass
To s tím vůbec nemusí souviset. Nemudruj a konej - buď zkus vyčistit tiskovou hlavu nebo to vyvez do…
MachR55 06.06.2019 15:50
MachR55
Vitaj v klube, B200 je legenda. https://m.zive.cz/poradna/tiskarna-canon-a-chyba-b200--je-to-nahoda-…
robobobo 07.06.2019 10:46
robobobo
Viem o tom článku čo dodať a to je ,len československé fórum a čo celosvetové čo tým canonom načisto…
Andreass 07.06.2019 12:15
Andreass
Tak hlava vytiahnutá ,vyčistená a chyba trvá.Čistil som to v teplej vode ešte skúsim nejaký lieh na…
Andreass 09.06.2019 14:11
Andreass
Tak to šťastie som nemal ,že by bol problém v zaschnutom atramente.Nakoniec to bol problém v plošáku…
Andreass 13.06.2019 18:08
Andreass
Tak gratuluji k úspěšné opravě. :beer: poslední
MachR55 14.06.2019 07:25
MachR55

No, letos v únoru jsem s chybou B200 u své tiskárny Canon Pixma MG3550 taky bojoval a zvítězil :!:
Co jsem všechno prováděl:
Nejprve - dle jedné rady nalezené na netu - jsem ji nechal více než 2 hodiny bez proudu - nepomohlo, ani opakovaně
Dle další rady jsem se odhodlal vyčistit tiskovou hlavu. Našel jsem někde návod přesně pro svůj typ - to je důležité, protože tisková hlava je aretovaná k vozíku a je třeba ji uvolnit - jenže ten způsob uvolnění může být různý.
Vyjmul jsem tedy všechny cartridge, uvolnil hlavu a asi napotřetí se mi ji podařilo vyndat (šlo to docela blbě, možná nejsem tak šikovnej). Měl jsem připravenou misku s vlažnou vodou (jen asi půl centimetru) a tu hlavu jsem v ni vykoupal a pak usušil papírovými utěrkami. Hlavu jsem nechal doschnout pár hodin na radiátorech. Pak jsem ji dal zpátky, nasadil cartridge, zapnul - a opět chyba B200!
Byl už večer, tak jsem tiskárnu znechuceně vypnul a smířil se s tím, že druhý den objednám novou. Jaké bylo moje překvapení, když jsem druhý den ráno tiskárnu zapnul a ona začala normálně fungovat! A od té doby (asi 4 měsíce), je zatím vše OK.

Tak otázka je či pomohlo to vyčistenie hlavy.Na nete som čítal ,že aj pri používaní originálnych náplní sa tento problém vyskytuje.Ako vyčistiť hlavu na mojej tlačiarni netuším a aj keby som sa do toho pustil a možno by som to zvládol,nemám istotu,že to pôjde.Takže takáto vidina ma odradzuje.

Já zase četl, že to chybu vyvolává kurvítko, které Tě prostě donutí koupit novou tiskárnu. Samozřejmě používám pouze originální cartridge, zase tolik toho netisknu.
Pokud je alternativa vyvézt do sběrného dvora, tak bych se vyčistění hlavy nebál.

Inak tento problém je popisovaný ako chyba triskovej hlavy.Net:
Môže byť prehriata a stačí na niekoľko hodín vytiahnuť tlačiareň od zdroja,alebo je poškodená hlava v takom prípade ko.
Neviem ,ako si tlačiareň vypol ty či,len tlačidlom ,alebo si ju odpojil od zdroja.

Vždyť píšu: "... nechal více než 2 hodiny bez proudu ...", tedy odpojil od napájení (resp. vypnul kolíbkový vypínač na prodlužce).
Na přehřátou hlavu nevěřím, když chyba se mi objevila jednoho dne hned po zapnutí tiskárny, předtím jsem minimálně 24 hodin netiskl.

To jsem také zažil, naštěstí přišla právě včas, předtím, naž jsem začal kupovat náplně (dloho jsem se rozhodoval, jestli nemá smysl koupit novou, při ceně menší než ty náplně).
Tiskárnu jsem koupil hlavně kvůli potisku CD (stála tehdy jako krabička blu-ray disků tj. cca 1500). Používal jsem ji asi dva měsíce, poté jsem nějak neměl potřebu a hlavně čas. Tiskárna ležela netknutá minimálně dva roky, jak mi na stole zarostla věcma; co na mě udělalo dojem, že po těch dvou letech normálně tiskla (spíš jsem se připravoval na to, že ji už nerozchodim), pouze na prvním tahu tiskové hlavy bylo vidět vynechání, které se ale do konce řádku opravilo.
Tak jsem ji nějakou dobu používal bez problémů (tragický sw pro potisk nepočítám), až se objevila chyba B200. Všechny chyby jsou v manuálu popsané (typu zkuste to či ono a pokud to nepomůže...), u této je jenom okamžitě tiskárnu odpojte a kontaktujte servis. Když jsem zjistil, že domluva po dobrém ani po zlém nepomůže a vyčerpal jsem veškeré rady, tak šla do koše, teda v částech, přecejenom jsem si nechal díly, o kterých jsem si myslel, že se někdy hodí a já si pořídil daleko dražší Epson L805 (tehdy cca 7000), která má inkousty tak levné (celá originální sada vyjde taky na cca 1800, ale je desetkrát větší (70 ml, namísto 7 ml) a vydrží rok hojného používání), že se nemusím nad každým tiskem rozmýšlet. Navíc u této tiskárny nejsem při potisku CD odkázaný na jejich šílený sw, dá se tisknout z čehokoliv, já si udělal šablonu pro writer (obdoba ms wordu v libre office).

Podle toho, co se mi tehdy podařilo dohledat ta chyba souvisí s tiskovou hlavou, může to být chyba tiskové hlavy (tisková hlava je normálně uživatelsky vyndatelná, na to neni potřeba servisní technik, ovšem opět cena té hlavy i na internetu převyšuje cenu tiskárny) případně něčeho okolo (zdroj, elektronika). V mém případě se asi uvařila poté co došel inkoust (navzdory tomu, že program ukazoval inkoustu ještě celkem dost byly katridže úplně suché). Spíš je zajímavý ten náběh tiskárna do poslední chvíle normálně tiskla dotiskla jednu stránku (CD) a před tiskem další ukázala toto. Jinak jsou takové konspirační teorie, že je to časovač nastavený na 25 měsíců (vzhledem k prodlužování záruky to mohli posunout) nebo pomsta za neoriginální inkousty, ale spíš bych to viděl na konstrukční chybu, kdy tiskárna nepozná, že nemá inkoust a uvaří tiskovou hlavu.

Viem o tom článku čo dodať a to je ,len československé fórum a čo celosvetové čo tým canonom načisto trepe.Veľká značka canon a pozrime sa čo sa deje v jejich tlačiarňach,či už úmyseľne ,alebo nie reklamu im to robí veľkú. Neviem ,ako vybrať hlavu z mojej tlačiarňe.Zatiaľ hľadám nejaký návod na nete ,keď sa to vôbec dá v domácich podmienkach.Keď sa mi to nepodarí tak do tejto značky už rozhodne nepôjdem.

Tak to šťastie som nemal ,že by bol problém v zaschnutom atramente.Nakoniec to bol problém v plošáku na hlave ,takže až výmena tlačovej hlavy za novú problém vyriešila.Našťastie som zohnal úplne novú na bazoši za výrazne nižšiu cenu,savana.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru