Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Datový disk

Zdravím-do minulého týdne jsem používal na systému WinXPhome dva hdd.Jeden systémový WD-60gb jako master a datový Samsung-30Gb jako slave..Vše bylo ok až do startu PC minulý týden-v biosu se hlásí oba disky tak jako vždy,ale po náběhu systému Win není datový disk přístupný-systém mi vnucuje jen hlášku že disketa na tomto umístění není naformátovaná-a jestli jí tedy chci formátovat..Nevím co s tím-formát nepřichází do ůvahy-na hdd mám fotografie,mp3,dokumenty atd..Situace je stejná i na počítači u souseda-také Win-pokud použiju Slax nebo Puppylinux není datový disk vůbec vidět..Nemá někdo potuchy co s tím ?? Dobrá rada nad zlato-předem díky Endeman

Předmět Autor Datum
Na tom není zas tak moc co koumat. Pokud vám na těch datech záleží, svěřte disk k obnově dat odborní…
Kurt 17.08.2008 19:24
Kurt
těžko říct. jen je třeba doufat, že ten druhý disk byl samostatný, že se na něm nepodařilo vytvořit…
lední brtník 17.08.2008 20:56
lední brtník
Díky oběma-zkusím obojí(i když opatrně)a uvidím-www.zachranadat.cz vypadá slibně-přeju pěkný den..En…
Endeman 18.08.2008 17:14
Endeman
Dolezite data mas mat zalohovane. To nemas na DVD vypalovacku? To stoji snad dnes ani ako jedna rodi… poslední
MM.. 18.08.2008 17:38
MM..

Dolezite data mas mat zalohovane. To nemas na DVD vypalovacku? To stoji snad dnes ani ako jedna rodinna vecera v restike :) A DVD-RW medium stoji ako parok v rozku :)
Zalohu si mohol mat aj na tom systemovom disku. Ze si nemal tak to je tvoja blbost. Profesionalna zachrana dat moze stat kludne aj desiatky tisic (mozno menej, opytaj sa v tych firmach). Keby si si to zalohoval tak by si mal data zadarmo v zalohe.
Skusit mozes getdataback for NTFS, ale data ak nejake najde tak samozrejme kopirovat na iny disk napr. na ten systemovy, na ten vadny disk sa nepokusaj nic zapisovat a ani formatovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru