Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Android - Clean Master - Jak přidat aplikaci do whitelistu?

Me to proste nenapadlo, ze je to aplikace, v tamtom vlakne. Clean Master mi prislo jako bezny slovni spojeni, protoze "cistit" se dnes snazi kde kdo.

Opet stejne jak jsme uz diskutovali, cim budes v dotazu presnejsi, tim se rychleji dockas presnejsi odpovedi.

Na cisteni nepouzivam zadnou aplikaci, nevidim k tomu duvod, zrychlit se nic neda. Jedinne co pouzivam je placena appka Greenify, jejiz prinos je tez pofiderni, nebot aplikace slouzi k uspavani jinych aplikaci, taky k tomu potrebuje administratorske (root) opravneni. Ono to uspavani aplikaci skutecne funguje a potom to telefon muze zrychlit, pokud si appka nemuze sama o sobe kdykoli chce rikat o procesorovy cas a o vstup do pameti, jenze neco podobneho uz je dnes obsazeno primo v Androidu (rezim Doze). Ja vsak appku pouzivam leta, tak jsem u ni zatim zustal.

Nic jineho v Androidu nemam a uz vubec ne antivir. Odpovez si na otazku, jak funguje antivir na Windows?

Antivir na Windows nainstalujes jako administrator a tim se antivir "zazere" hluboko do systemu tak, aby mohl efektivne likvidovat pokusy o virovou nakazu. Z toho take prameni nejvetsi kritika antiviru, protoze takto fungujici aplikace ma pristup uplne vsude a jelikoz nic neni bez chyb, tak kazde mozne zneuziti chyby antiviru znamena, ze utocnik ovladne cele PC.

Antivir na Androidu se neinstaluje v root (administratorskem) rezimu, uz proto, ze antivir instaluji hlavne BFU, kteri na svem mobilu vubec root nemaji. Co tedy takovy antivir, ktery funguje jen jako bezna aplikace muze ve skutecnosti hlidat? Nic, samozrejme. Jedinne co takovy antivir muze efektivne vykonavat je kontrolovat nejakou databazi hashu apk souboru (aplikaci) a oznacovat aplikace, ktere jsou skodlive respektive, ktere za skodlive oznaci antivirova firma poskytujici tu databazi.
Z toho je asi zrejme, ze pokud jsi zurivy "instalator" novych aplikaci nebo aplikaci z "neznamych zdroju", tak te antivir asi muze nejak ochranit. Pokud si ale nainstalujes v podstate jednorazove na mobil nejakou sadu tebou pouzivanych a davno proverenych aplikaci z Google Play a maximalne sem tam neco priinstalujes, kdyz neco potrebujes noveho zase z Google Play, tak je ti antivir zcela k nicemu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny