Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Android - Clean Master - Jak přidat aplikaci do whitelistu?

1. Cisteni - jakymi zbytecnymi daty?

2. Pamet - ale to je princip spravy pameti Androidu. Nechava aplikace v pameti, dokud tu pamet nepotrebuje jina aplikace. Logicky se ti uvolni tak moc, ale kdyby se neuvolnila, tak je to uplne jedno, protoze se proste uvolni az ji nejaka jina aplikace potrebuje a stejne rychle se zase ta pamet "zasere" dalsima aplikacema. Nerikam, ze se mi princip fungovani spravy pameti na Androidu libi, ale respektuju to a nemam zadny duvod pamet sam pomoci nejake aplikace uvolnovat.

3. Aplikace na pozadi se uspi, vykon nezere, nic se neprehriva.

4. Ano je to tak, teoreticky by nemelo byt mozne vir chytit. Ovsem zvlast mobily exoticke provinience mohou obsahovat nedokonalou implementaci Androidu chyby, ktere umozni nebezpecne aplikaci, aby se dostala do systemu a naprala tam vir. Co si pamatuju, tak se to stalo napriklad u Prestigia. Jenze antivir, pokud sam nezneuzije stejnou chybu, tomu zabranit nemuze, nebot sam nema systemove opravneni.

5. Pokud napriklad Google docasne odstranil z Google Play aplikace firmy Cheetah, tak to nebylo kvuli moznym virum, ale proto, ze aplikace dokazala vsude kde to bylo mozne, narvat vlastni reklamu, ruzne reklamni banery a podobne, nejde ani tak o viry jako o malware (adware).

6. Automaticke vypnuti aplikaci - nelze, jde jen uspat a i na to je potreba root. Kdyz nejakou aplikaci vypnes a ta aplikace bude "hajzl", tak se zase hned zapne. Takhle fungoval napriklad Firefox pro Android (aktualni situaci neznam, proto v minulem case, ale mozna to pro nej plati dodnes). V Androidu funguje system flagu, kazdou akci jako: zapnuti displeje, zapnuti bluetooth, vypnuti wifi, pripojeni na nabijecku, .... oznacuje nejaky flag a k tomu flagu si kazda aplikace muze pripojit co chce, tudiz napriklad Firefox si snad ke kazdemu moznemu flagu nacpal kontrolu, jestli je zapnuty a kdyz nebyl, tak se na pozadi zapnul. Uzivatel mel pocit, ze je Firefox pro Android velice rychly v nabehu, ale bylo to proto, ze on uz spusteny byl. Pokud se teda zeptas, jak odstranit flagy aplikaci, tak velmi problematicky, v Androidu 8 uz to je tak slozite, ze uz jsem to prestal delat a radeji si hlidam, abych mel co nejmene nainstalovanych aplikaci a tim i co nejmene flagu. Jinak je na to samozrejme potreba root.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny