Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hromadné seřazení souborů podle čísel

Zdravím, je nějaká možnost, jak hromadně očíslovat popořadě soubory? Chtěl bych to využít na seřazení písniček, aby to vypadalo zhruba takto:
Označit:
popové písničky a aby se očíslovaly 1-100
rockové písničky a aby se očíslovaly 101-200
rapové písničky a aby se očíslovaly 201-300
Vedlo by to k tomu, že si v autě na rádiu navolím číslo podle toho, co chci zrovna poslouchat. Snad jsem to popsal dost srozumitelně :) Díky všem za rady!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Při 100 kusech to neni žádný problém udělat i ručně. Doporučil bych udělat si místo aspoň na 3 cifry…
ml1 11.06.2019 17:16
ml1
Což o to, podle abecedy, ale podle tagů seřazených podle abecedy a každého interpreta jako zvlášťní… poslední
gilhad 12.06.2019 15:44
gilhad
Pokud snad máš Zoner, je tam dávkové očíslování. nový
dsa 11.06.2019 18:39
dsa

Při 100 kusech to neni žádný problém udělat i ručně. Doporučil bych udělat si místo aspoň na 3 cifry. Jinak Double Commander nebo Total Commander to jistí, oba mají bohaté možnosti, ten total commander tím že se vyvíjí déle a je za peníze má možnosti bohatší, to se musí uznat, ale číslovat umí oba.

Neni nad přehrávače, které hrajou podle abecedy, taky jsem tohle před delší dobou s jedním řešil a právě jsem musel písničky očíslovat, aby mi nehrálo páté přes deváté.

Což o to, podle abecedy, ale podle tagů seřazených podle abecedy a každého interpreta jako zvlášťní adresář - velmi potěší u desek z nějaké soutěže, kde co píseň, to jiný interpret, tak je to zamíchá do úplně jiného žánru, kde byla taky soutěž.

Já bych naopak podle abecedy docela bral, protože očíslování je jednoduché a jednoznačné - dito pro adresáře. (čili přehrát adresář 001-oblíbené v pořadí 001-něco .. 999 - cosi a pak pokračovat adresářem 002-zajímavé opět v abecdením pořadí atd, atd.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru