Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se dostat do rozbitého telefonu

Dobrý den,
Mám možná trochu netradiční a zvláštní dotaz, ovšem pro mě poměrně zásadní.

Je to v podstatě už asi 3 roky, co mi tehdy mobilní telefon vypadnul z balkonu dolů jak jsem třepal deku a on v ní byl schován. Telefon se rozbil o kovovou tyč, kdy narazil asi displayem, který je samozřejmě nakrápnutý a nic tedy nezobrazuje, jen čáry. Tehdy jsem si prostě pořídil nový mobil (Iphone), vytáhl z něj sim kartu a paměťovou kartu, kde jsem měl data.
Ovšem ke kontaktům a datům, konverzacím a smskám, které jsou uvnitř mobilu (ve vnitřní paměti) nevím, jak se mám dostat, neboť když je rozbitá obrazovka a celkově je asi telefon nefunkční, tak se těžko dostanu k tomu, co po těch letech potřebuji. Zkrátka potřebuji zjistit nějaké informace, kdy jsem si tehdy psal na whatsappu a jiných aplikacích pro komunikaci a potřebuji jako důkaz najít požadovaný kontakt, konverzaci a jiné informace.

Jenže nevím, jak se k takovým komunikacím (konverzace ve whatsappu) a smskám dostat, když mobil jde sice zapnout, ale zkrátka zobrazuje jen pruhy, je zkrátka KO. Poradí mi někdo, jak se dostat k datům uvnitř mobilu, a hlavně tedy k číslům, konverzacím whatsappu, smsek a podobně?

Díky - jednalo se tuším o nokii 700

Předmět Autor Datum
Nokia PC suite (nebo snad Nokia Ovi suite?) by nepomohl?
czcharlie 12.06.2019 20:42
czcharlie
Měl by sis kontakty zároveň zálohovat na Sim kartu a případně na cloud nebo do PC. To ostatní vem če…
joka 13.06.2019 12:31
joka
Pokud nepomůže Nokia PC suite tak se obávám, že jedině riskovat a vyměnit display.
Lukas1982 13.06.2019 13:17
Lukas1982
Měl jsem za to, že whats app je nějaká nadstavba facebooku a stačí se přihlásit na fb a je úplně jed…
ml1 13.06.2019 14:36
ml1
A já dodám tady je nabízejí https://www.sbazar.cz/hledej/Nokia%20700/111-nokia
jezekhifi 13.06.2019 17:26
jezekhifi
Akorát za to chcou pětinásobek skutečné hodnoty.
Prasak 13.06.2019 19:58
Prasak
To mám stejný názor. poslední
jezekhifi 13.06.2019 20:15
jezekhifi
A zkoušel jsi ji už pomocí USB kabelu a mikro USB zásuvky napojit na počítač? Některé mobily jsou sc…
George63 13.06.2019 17:32
George63
Pokud má z něj dostat kontakty a sms, musí telefon fungovat, takže bez šance.
jezekhifi 13.06.2019 17:37
jezekhifi

Měl jsem za to, že whats app je nějaká nadstavba facebooku a stačí se přihlásit na fb a je úplně jedno odkud (klidně i z bezdrátového opékače topinek, pokud má internetový prohlížeč). S telefonními čísly je to horší (pokud nejsou někde na papírku nebo v nějaké "aplikaci").
Je potřeba počítat pořád s možností, že se telefonu něco stane (spadne, přejede ho auto, nebo prostě jenom umře) nebo se ztratí. Navíc je to prakticky spotřební materiál. Dalo by se podle typu zkusit dohledat, jestli neni dostupný náhradní displej, ale jak jsem naposledy zjišťoval, tak to už nebývá ani u nokie (hledal jsem nokii108), od doby co jí má pod palcem microsoft to už neni, co bývalo (na druhou stranu, kdo by u telefonu za 500 měnil displej za 200). Druhá možnost je někde v bazaru sehnat klidně i vrak stejného typu s displejem v pořádku a udělat ze dvou jeden, ale to záleží na tom, jestli to je v domácích podmínkách proveditelné (jestli je telefon zašroubovaný a ne zalepený).

A zkoušel jsi ji už pomocí USB kabelu a mikro USB zásuvky napojit na počítač? Některé mobily jsou schopny (pokud není poškozený HW uvnitř) i bez potřebné SW manipulace-připojení na PC , ke které je dispaly nutný, připojit se ihned jako vnější disk na počítač a je z něj možno potřebné stahovat. Chce to ale osadit baterii a trochu dobít. Pokud radím vyzkoušené a nefunkční, sorry.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru