Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyhoření grafické karty - dotaz

Ahoj, v práci jsem měl prakticky 24/7 zapnutý PC po dobu 4 let, jen se čas od času restartoval na aktualizace atp. ale nikdy ne na dlouhou dobu. Ovšem po 4 letech jsem byl donucen PC vypnout, protože zdroj začal divně smrdět a nechtěl jsem aby začalo hořet. 3 dny byl PC vypnutý a já pak dostal do kompu nový zdroj, po zapnutí ovšem grafická karta začala házet brutální artefakty až nakonec po pár minutách skonala.

Můj dotaz je, co mohlo způsobit skon grafické karty? Je možné, že to bylo tím, že byla pořád zvyklá na 24/7 provoz a ta pauza ji zrušila nebo to mohlo být tím zdrojem?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Všeobecně pc NIKDY nemá být zapnuto nepřetržitě i PC potřebuje "odpočívat”
jiri.novy 13.06.2019 10:09
jiri.novy
Nevidím důvod - mám počítač, přez 3 roky v provozu, pak vypnuli proud v celé čtvrti na tak dlouho, ž… poslední
gilhad 14.06.2019 04:14
gilhad

Nevidím důvod - mám počítač, přez 3 roky v provozu, pak vypnuli proud v celé čtvrti na tak dlouho, že to UPS neutáhla, takže pád, po naběhnutí proudu automatický start, další 2 roky do dost dlouhého výpadku, pak zase start při obnovení napětí, zase asi rok a půl a tímto stylem pokračuje dodnes. Za těch asi 10 let co ho mám byl vypnutý celkem míň než jeden den dohromady a (re)starty by se daly na prstech spočítat (kromě vynucených výpadkem napětí asi tři změny kernelu - aplikace se dají updatovat bez restartu). Na odpočinek asi časem půjde, protože ho nahradí jiný - úspornější, výkonnější, s větším diskem a schopností virtualizace. Přece jen je na něm ten věk znát, co bylo před deseti lety považováno za rychlé, to už dnes je pomalé protože nároky s časem rostou, zatímco výkon zůstal u něj stejný.

HW mi většinou dřív zastará morálně, než že by se porouchal, ačkoli (nebo možná protože?) ho obecně vypínám jen v případě potřeby, nebo donucen vnějšími vlivy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru