Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otevreni PDF skrz Google Chrome - rozsypany caj

Zdravim,

Používám Windows 10, Chrome , když si otevřu Gmail s přílohou PDF na tu se podívám,
otevře se mi v prohlížeči skrze Chrome s chybně vyobrazenou diakritikou viz http://screenshot.cz/70WYK/ . Pokud ho stáhnu a otevřu normálně v Adobe Reader je vše bez problému. Problém je pouze u PDF, který otvírám přímo v prohlížeči (faktury, doklady, atp.) Vždycky nemám čas stahovat a znovu otvírat, pohodlnější je pro mě otevření ihned v prohlížeči.
Nevíte kde by mohl být problém? Nikdy mi to nedělalo na dřívějších PC, teď mám cca 2 týdny nový noťas a takhle to blbne.

Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
nechcu ti do toho kecat, ale líbivá možnost otevírat pdf rovnou v prohlížeči je spolehlivá cesta k z…
lední brtník 13.06.2019 23:42
lední brtník
Diky, to jsem nevedel. :-) Treba si to nakonec jen rozmyslim :beer:
index 14.06.2019 19:48
index
Bezpečnosť prehliadania PDF v Chrome je vyššia ako v prehliadači od Adobe - prehliadač v Chrome podp…
moose 17.06.2019 03:35
moose
k bezpečnosti .pdf: když si to adobe jako autor nedokáže pohlídat 20 let, nevěřím že imrvére zaspywa…
lední brtník 17.06.2019 07:45
lední brtník
ale je, i když tomu nevěříš poslední
Mlocik97 17.06.2019 08:09
Mlocik97

Bezpečnosť prehliadania PDF v Chrome je vyššia ako v prehliadači od Adobe - prehliadač v Chrome podporuje menej vlastností, čo obmedzuje vektor útoku. Navyše základná úloha PDF prehliadača v Chrome je otvárať PDF z webu, takže tvrdiť, že otváranie PDF v nejakej natívnej aplikácii je bezpečnejšie, je samozrejme nezmysel. To možno platilo vtedy, keď sa na prehliadanie používali komponenty doinštalovávané výrobcami PDF prehliadačov, čoho bol logický dôsledok to, že autori rozšírení kompromitovali bezpečnosť prehliadača.

K samotnej otázke - tipol by som, že PDF je nesprávne a Adobe ho pri otváraní opraví (typické). Najjednoduchšie je prehnať to ghostscriptom, ktorý prípadné chyby nahlási a následne toto odkomunikovať s tým, ktorý takéto PDF vyprodukoval, nech si to opraví. Ďalšia možnosť je nahlásiť bug Google (crbug.com, komponent bude Internals>Plugins>PDF), prípadne to vyskúšať otvoriť v PDF.js a ak to aj ten zobrazuje nesprávne, tak nahlásiť bug tam (väčšinou vysvetlia, že prečo tá chyba nastala, najmä ak je v samotnom dokumente).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru