Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aký Antivirus použít? Ktorý Antivirus je najlepší? Tu sa dozviete vše potrebné.

S tým ADWCleanerom pravda.

ClamAV si musím zastať, sám mám skúsenosť že dokázal detekovať viri ktoré bežali. Dnes už je virov málo, a z toho mála sú tie viri nie tak premakané ako v minulosti, zvyčajne sa už ani neskrývajú, totiž autorom sa ani nevyplatí tvoriť tak sofistikované viry, když uživateľ sám urobí všetko preto aby ten vir v PC mal, i když nevedomky. Bežný uživateľ stejne ani nevie čo je to Autoruns či procexp. ClamAV však blokuje aj nejaký ten malware.
Defender aspoň čo ja mám skúsenosti (ale už aj iný tu o ňom pochybujú) tak tiež začína byť problématický. Blokuje oficiálne drivery, blokuje naskenované dokumenty, blokuje CLI k Heroku, blokuje tucet iných nezmyslov, ktoré pritom určite nie sú škodná. Pri tom za 4 roky jeho používania mi skutočnú škodnú ešte nezablokoval ani raz (síce ani nemal akú) ale tým chcem povedať že mi neprijde dobrý.

Antiviry by aj boli užitočné, lenže veľa Antivirov má v sebe funkcie, ktoré s ochranou proti vírusom nemajú nič spoločné, a často ani vypnúť nejdú, nie len že ich nevie vypnúť uživateľ. A když aj vypnete, tak potom ten Antivirus furt papuľuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny