Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Corel Paint Shop Pro Photo X2

Dobrý den,
v posledním čísle časopisu Computer mne zaujal článek NA FOTKY S CORELEM LEVNĚ A ŠIKOVNĚ, věnující se programu Corel Paint Shop Pro Photo X2 a zejména zmínka na konci článku o Corel Graphics Suite X4 Student & Teacher.

Momentálně používám pro úpravy fotografií program Zoner Photo Studio 8 Pro (novější verze pro mne nic podstatného nepřinesly) a u toho mi chybí zejména práce s vrstvami a pokročilejší funkce pro retušování, které by měl podle recenzí Corel Paint Shop Pro Photo X2 umět.

Zatím jsem s produkty Corel nikdy nepracoval a tak se v nich neorientuji, proto prosím o sdělení zda Corel Graphics Suite X4 obsahuje i Paint Shop Pro Photo X2. Z obchodních nabídek jsem to nezjistil.

U Corel Graphics Suite X4 je uvedena spousta dalších programů (jejichž názvy mi zatím nic neříkají), ale Paint Shop Pro Photo X2 mezi nimi ve výčtu uveden přímo není. Pouze je uvedeno, že Graphics Suite X4 umí úpravy fotografií. Takže nevím, jestli to jsou "pouze nějaké funkce" pro úpravu fotografií nebo kompletní Paint Shop Pro Photo X2.

Na závěr ještě podotázka - např. sw.cz nabízí pouze CorelDRAW Graphics Suite X3 Student & Teacher CZ, verzi X4 pro studenty jsem v nabídce nenašel. Je to pouze dočasný stav nebo verze X4 nebude ve verzi pro studenty prodávána?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Corel Graphics Suite X4 obsahuje Corel PhotoPaint x4 (CPP) , suite 3ka obsahuje cpp 3ku atd.. Na slu…
Banshee 18.08.2008 17:31
Banshee
Jenomze photopaint neni Paint Shop Pro. DPP je jen Canon a umi jen RAW, neumi vrstvy, coz byl jeho p… nový
Radek 18.08.2008 17:43
Radek
PSP a CPP jsou už oba od Corelu a vyvíjí se těměř společně, čím dál víc společných funkcí je v CPP,… nový
Banshee 18.08.2008 17:55
Banshee
Ja jsem psal, ze PSP neni CPP a to neni ani zdaleka. Kazdy program je na neco jine. Vim ze jsou uz t… nový
Radek 18.08.2008 18:04
Radek
Já jen psal že používám víc DPP (poněvadž fotim hlavně do RAWu) a na vetsi editace CPP. Tazatel si… nový
Banshee 18.08.2008 18:28
Banshee
Protoze DPP neni na jpg a nic neumi, proto je to blazen. Ale to je jedno, at si kazdy dela co chce,… nový
Radek 18.08.2008 18:35
Radek
Já mu radim CPP. Jen sem vyjadril svuj subjektivni nazor ze pouzivam stejne casteji DPP. (to je to… nový
Banshee 18.08.2008 18:46
Banshee
tady má být přehled co která řada produktů obsahuje. ani jsem to nemusel dlouho hledat, funguje přes… nový
lední brtník 18.08.2008 20:18
lední brtník
PaintShop Pro je samostatný program,nieje zatial stálou ,nedelitelnou súčasťou Corel Graphic Suite,j… nový
ogl 19.08.2008 00:58
ogl
Já bych si stáhnul Paint.net (umí vrstvy) http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_design/tvorb a_graf… poslední
Kráťa 19.08.2008 01:09
Kráťa

Corel Graphics Suite X4 obsahuje Corel PhotoPaint x4 (CPP) , suite 3ka obsahuje cpp 3ku atd..
Na slušnou úpravu fotek stačí CPP 11 a vyšší (12,13,14,X,X2,X3,X4)

Kupte až budete potřebovat, třeba až k vánocům zase to budeo něco levnější, a verzi to je jedno je mezi nimi malý rozdíl.

Víc než CPP používám na úpravu fotek soft od zrcadla Canon Digital Photo Profesional, dobře pracuje s RAWem, na větší ůpravy pak CPP.

Jinak ted mám CPP X4, se vším jsem spokojen až na to když vytvořím nový soubor s rozlišením větším než 1000px udělá se obrázek 30k px, nevím jestli je to Vistou, Corelem, nebo jen špatnou instalací.

P.S. nemáte někdo podobný problém?

PSP a CPP jsou už oba od Corelu a vyvíjí se těměř společně, čím dál víc společných funkcí je v CPP, až jednou bude jen jeden soft který bude mít to nejlepší z obou hádám že CPP.

DPP v3 umí základně upravit i jpeg (jas, contrast, atd.) samozřejmě že je primárně pro RAW, já jen napsal že to používám častěji než ostatní soft a na složitější editace CPP.

Ja jsem psal, ze PSP neni CPP a to neni ani zdaleka. Kazdy program je na neco jine. Vim ze jsou uz ted oba od Corelu, psal jsem jasne, ze PSP drive patril firme Jasc.

No a DPP na upravy neceho jineho nez RAW muze pouzit jen blazen, ano umi jpg, ale opravdu jen v zakladu a v hodne hrubem zakladu a on se ptal take na vrstvy a to DPP neumi ani kdyby se rozkrajel. Sorry, ale jinak to napsat nejde. Kdyz uz soft pro Canon od Canonu na upravu jpg, tak je na to urcen Zoombrowser a ten taky neumi nic.

Za dalsi autor dotazu asi moc narocny na upravy nebude, protoze rozdil mezi ZPS8 a ZPS10 je velky, kdyz ho nepoznal, tak je hodne nenarocny uzivatel a to ZPS rad nemam.

Já jen psal že používám víc DPP (poněvadž fotim hlavně do RAWu) a na vetsi editace CPP.

Tazatel si chce kopit zrcadlovku třeba si koupí Canon dostane k tomu DPP a když bude chtít vrstvy a lepší editaci atd. tak si dokoupí CPP
(takhle sem to chtěl říct)

btw. proc by to pouzival blazen vzdyt je to jedoduchy nastorj zadarmo, a když si někdo vyvolá fotky a chce ji jen trosku zesvetlit nebude prece kvuli tomu zapinat dalsi soft, ne ?

Protoze DPP neni na jpg a nic neumi, proto je to blazen. Ale to je jedno, at si kazdy dela co chce, kdyz jsou takovi, co chteji notebook na hry, proc by nemohl byt nekdo, kdo nema o upravach fotek pomalu ani paru a tak by mohl klidne upravovat jpg v raw konvertoru, ze? On chtel kolo a ty mu radis kolobezku, ale to je jedno. Uz s tim koncim.

Já mu radim CPP. Jen sem vyjadril svuj subjektivni nazor ze pouzivam stejne casteji DPP.

(to je to same jako kdyz chci udelat screen z obrazovky tak si na to nepustim CPP ale malování ve woknech)
(a kdyby malování umělo zesvětlit fotku a dobre ulozit i kdyby nic jinyho neumelo, tak ho taky budu pouzivat k zesvetlování fotek)

PaintShop Pro je samostatný program,nieje zatial stálou ,nedelitelnou súčasťou Corel Graphic Suite,je to prevzatý program a vyvíjaný samostatne ako alternatívny grafický program a je aj predávaný ako samostatný produkt absolutne nezávisle od Corel GS,občas je pribalovaný ako bonus k iným balíkom programov firmy Corel,ale je to len ako pribalený bonus,nič viac,nie ako nárokovatelná súčasť.Rovnako ako Corel Painter,ktorý bol prevzatý od firmy MetaCreations a naďalej vyvíjaný firmou Corel ako samostatný produkt.PaintShop Pro nieje Corel PhotoPaint,PhotoPaint je súčasťou Corel GS spolu s Corel Draw a ešte pár programami,ktoré tvoria kompletný grafický balík.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru