Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno rychlost připojení nedosahuje deklarovaných hodnot

zdravim
potřebuju poradit. Ač nejsem uplně IT negramot tak síťovejm věcem moc nerozumim.

Sem na menším městě kde konkurence poskytovatelů není bůh ví jaká, ale na výběr bylo. Vybral jsem ty, kteří slibovali největší rychlost. Takže platím za až 256Mbps... takové rychlosti se připojení opravdu blížilo 230-240mbps. Ovšem jen cca 2-3 dny.

Vlastně mi to ani moc nevadilo tak sem to dýl jak rok nechal bejt, 100mbps bylo dostatečných. Ale když sem jeden den běžel na 2-8 mbps tak sem se naštval a napsal na podporu. Za 15 minut to jak zázrakem běhalo a technik ze mě dělal blbce že kouká kolik zrovna stahuju (90mbps). Tak sem se do něj pustil s tim že platim za 256mbps a že 90 je pořád málo. Pro jistotu svou i chlapíka na podpoře sem odpojil router a linku píchnul rovnou na síťovku na desce - výsledky měření uplně stejné. Lehce pod 100 Mbps.

Technik mi ale tvrdil že jsem na lince která je mnohem rychlejší (údajně se blíží 1Gbps), co mě ale zarazilo je že když se kouknu na stav síťového adaptéru ukazuje mi to rychlost 100mbps (intel r i211) - což by i odpovídalo - download je cca 90-100, upload taky. Odezva výborná. Když to vezmu kolem a kolem tak jsem s připojením spokojen (že je nějakej den horší beru, může se stát a je to spíš výjimečně), ovšem platím o něco víc za rychlost kterou reálně nemám.

Každopádně technika sem objednal a prej si to přijede přeměřit na svym pc. Pořád mi to ale nedá spát... jsem blbec já, nebo mě jen poskytovatel balamutí?? Proč mi adaptér ukazuje rychlost 100mb/s když mi technik tvrdí že jsem na rychlejší lince?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny