Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skříň pro mini itx tak trochu herní pc.

Dostal jsem se k desce od MSI Z270I carbon gaming pro. Ještě nevím jaký tam bude procesor, grafiku uvažuji nějakou menší gtx 1660. Disk už mám M2 nvme (zajímavy ta deska má slot m2 na spodní straně) akorát se nedokážu rozhodnout pro mini itx skříň. Ty úplně nejmenší s malými (a těžko nahraditelnými) zdroji asi výkonově nebudou nejvhonější. Uvažuji o full atx zdroji. A slušnějším větrání. Hledal jsem na czc A našel tuto case - https://www.czc.cz/phanteks-enthoo-evolv-itx-okno-cerna/220422/produkt Než ji koupím rád bych se zeptal i na váše názory a zkušenosti, samozřejmě i na jiné varianty. Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
osobni zkusenost nemam, nekoupil bych - nelibi se mi. Pokud bych uz mel MiniITX a chtel do toho i gr…
lucifer 15.06.2019 14:24
lucifer
Děkuji za názor. Jak píšu trochu níže mám mizernou prostorovou představivost a u toho CM 130 si nedo… poslední
zdenekhribek 15.06.2019 16:18
zdenekhribek
- ITX sestavy skládám poměrně často, určitě bych mohl doporučit "Bitfenix Prodigy", "CoolerMaster Q3…
XoXoChanel 15.06.2019 14:31
XoXoChanel
Děkuji za podnětnou dopověď. Mám docela mizernou prostorovou představivost a patrně proto se mně líb…
zdenekhribek 15.06.2019 15:56
zdenekhribek

Děkuji za názor. Jak píšu trochu níže mám mizernou prostorovou představivost a u toho CM 130 si nedokážu dobře představit účinné chlazení. Ve předu dejme tomu, nahoře nic, a vzadu taky nic, teda je tam jeden větrák, jinak umístnej, vůbec si nedokážu představit jak to funguje. U toho Phanteksu je pod místem kde bývá dvd mechanika (asi se tam dát nedá) trochu nevyužitýho místa. To ten CM 130 nemá a můžu použít normální dvd mechaniku. Ale cenově to není špatny a vypadá taky pěkně ještě se o tom pokusím něco najít.

- ITX sestavy skládám poměrně často, určitě bych mohl doporučit "Bitfenix Prodigy", "CoolerMaster Q300L" taky nei vubec spatna nebo "Thermaltake V21" s jedním velkým tichým coolerem v čele.
Myslím že "NZXT H200i" by tě mohl zaujmout, popřípadě" Phanteks Evolv Shift" preferujes-li vezak," Corsair Crystal 280X RGB" s průhlednou bočnici a osvetlenim RGB.

Uz vis jaký budeš osazovat chladic? Pro výkonnější CPU s vysim TDP není problém použít i Watercooling. Pro ty co mašlí PC to vypada slusne, může to umožnit i overclocking.
Záleží na tvých preferencích, cooling, bočnice, provedení, pozice zdroje, cena etc.
Zdroj bych spíše doporucil zvolil modulární.
Disk pro OS spíše typu M. 2. Čím min káblů budeš mít, tím líp a lépe se ti bude stavět.
* Ono je to často hodinarska práce vše v ITX vsechny ty kable uspořádat :-)

- ITX grafika není špatná volba. Vůči [TDP] grafických karet je single cooler zcela dostačující.
* Pro úplného prcka by jsi musel zvolí SFX zdroj, ale jsou podstatně dražší, do takových těch Silverstonskych placek kde by jsi měl PC o velikosti herní konsole.

Děkuji za podnětnou dopověď. Mám docela mizernou prostorovou představivost a patrně proto se mně líbí ten Phanteks evolv shift - tam je to vše pochopitelny, dobře vymyšleny větrání, (ten velkej větrák vpředu mě dostal) všechno si dokážu dobře představit. Třeba u Bitfenix prodigy je to horší a Fractal design node 304 to už jsem díky těm bílejm "rámečkům" nahoře úplně mimo. Teď jsem se koukal i na Thermaltake v21 -dost vysoky to už je spíš mikro atx. NZXT H200i už jsem o něm četl ale moc mě nezaujal, kouknu se ještě jednou.
Chladič jsem zatím nerozhodl (předběžně počítám s pocesorem intel core i5-7600) uvidím jak to bude vypadat poskládany. Ten vodní mě už nějakou dobu láká (zatím jsem se mu převážně z finančních důvodů dokázal vyhnout) ale určitě to zkusím v trochu větším pc.
Modulární zdroj - dobrý nápad, určitě použiju. Asi bych se k němu časem dostal sám, takto je to lepší. A rychlejší.
Ještě jednou děkuji, zatím to vypadá na ten Phanteks.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru