Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava sluchátek - spoj konektoru a kabelu

Dobrý den,
mám problém s opravou sluchátek - spoje konektoru a kabelu. Veškerá sluchátka se mi nejčastěji poškodí právě v tomto místě spoje, konektor a celý zbytek kabelu a sluchátka (jakožto minirepráčky) jsou téměř vždy nepoškozeny.

Starší sluchátka mívala slušné rozumné dráty každý s vlastní tenkou gumovou izolací kolem každého 1 drátu (levý, pravý, 1x společná zem nebo ještě starší sluchátka 2x zem pro každý kanál zvlášť), případně s neizolovaným 1 drátem/neizolovanými 2 dráty pro zem uvnitř společné izolace kolem celého kabelu, tam nebyl žádný problém, každý drát šel normálně rozumně odizolovat a připájet a bylo vše jednoduše vyřešeno a opraveno.

Problémy jsou jen s většinou novějších sluchátek šmejdských výrobců, které mají uvnitř společné izolace místo normálních slušných rozumných drátů jen jakési - jak to často a přesně podle toho jak to vypadá a jak se to chová nazývám "prasečí chlupy" - které vypadají jako neizolované nabarvené dráty (nejčastěji modrý+červený+bílý nebo modrý+červený+bez nátěru nebo bílý+červený+bez nátěru) a nelze je odizolovat ani seškrábnout barvu ani připájet, po připájení mají nevodivý kontakt a neprochází nimi proud - nehraje zvuk.

Prosím vás, je možné taková sluchátka a takové dráty v domácích elektrotechnických podmínkách (kombinované kleště, páječka, cín, kalafuna, izolačka, šroubováky, štípací kleště...) nějak opravit nebo to patří mezi další početné šmejdské záměrné idiotké sobecké nepoctivé praktiky šmejdských výrobců, aby člověk musel kvůli takové malé a dříve jednoduše opravitelné přitom nejčastěji se vyskytující drobné závadě sluchátka vyhodit a koupit nová?

Děkuji.

PS: Problém se bohužel týká i některých dražších sluchátek prezentovaných jako "lepší sluchátka vyšší kvality", kde bych ale očekával vyšší kvalitu celého provedení včetně použití kvalitnějších slušných rozumných drátů uvnitř kabelu, proto to řeším - u levnějších šuntů sluchátek bych to ani moc neřešil, tak chudý nejsem, i když jde spíš o princip a rozum a neplýtvání zdroji a prostředím než peníze, tak mi to vadí.
Změna kategorie, původně: Hardware (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevím, jak drahá máš sluchátka, ale dneska jsou bohužel doslova spotřební zboží. Co já se jich dceři… poslední
jokabuki 20.06.2019 19:37
jokabuki

Nevím, jak drahá máš sluchátka, ale dneska jsou bohužel doslova spotřební zboží. Co já se jich dceři nakupoval, stejný problém. Dokonce i Koss Porta Pro, ale ty mají servis a doživotní záruku. Takže tyto nebo šlupky a při problému pořídit nové. Nemá cenu se s tím zabývat, vzhled pak taky nebude nic moc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru