Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem neznámí streamuje na můj počítač

Dobrý den.
Včera večer při práci, najednou naskočí okno programu conected, galaxy tab se chystá vysílat na vaše zařízení. Stalo se to opakovaně asi 4 krát neúspěšně, ale nakonec někdo opravdu srteamoval stránky fcb na můj notebook. Ntb je připojen ethernetovým kabelem k domácí síti, nastaven jako nezjistitelný pro sdílení. Nechápu jak je to možné? Poradí někdo?

Předmět Autor Datum
Asi špatně zabezpečená wifi a někdo se na ni připojil tabletem.
Wikan 20.06.2019 09:01
Wikan
ve windows se dá zapnout firewall. samozřejmě když do něj každému neznámému programu povolím výjimku…
lední brtník 20.06.2019 09:27
lední brtník
- Urcite jde o pripojeni pres sit ? Urcite to neni "Bluetooth" ? Co mas za ruter ? Osobne bych ti do…
XoXoChanel 20.06.2019 11:10
XoXoChanel
co je zač ten program a jaké má otevřené porty a adresy? jaký je obsah komunikace i protokolu typ? A… poslední
zuner 20.06.2019 12:49
zuner

- Urcite jde o pripojeni pres sit ? Urcite to neni "Bluetooth" ? Co mas za ruter ? Osobne bych ti doporucil zacit zde.
* Ten Bluettoth bych nepodcenoval, ja vidim BT od sousedovic TV az ke me domu, tak jak par dalsich tiskaren etc. Pri takle spatne nastaveném BT bych jim také mohl treba na TV neco castovat.

- Muzes-li len ruter restartovat, tak ho restartuj (provést vychozi nastaveni). Jestli podporuje sdileci sluzby (Wifi pro hosty, nebo jak se to spravne jmenuje) tak je dezaktivuj.
- Nasledovne se podivej do nastaveni Wi-Fi a jeho zabezpeceni. Je-li Wi-Fi klic / key po obnoveni (zadani vychozi nastaveni) stejny, tak ho zmen. Ujisti se ze pouzivas zabezpeceni WPA2-PSK [AES] * [TKIP] . Nekteré modely maji i upresneni Firewallu (Filtrovani adres, externi Rx/Tx) primo v nastaveni ruteru.
Na PC muzes radeji provést nejakou kontrolu skodlivych prvku, jestli to cizi "pripojeni / cast" neprichazi z WAN internetové site. Pod Windows, také nahlédni do nastaveni sdileni site a médii (treba kdyz mas nastavené slozky jako sdileci pro jiné zarizeni v siti "domaci skupina"). V pripade ze sdileni nepouzivas a je aktivované tak ho dezaktivuj.

:i: Sdilet v siti mohou i jiné citlivé sitové prvky, jako "FireTv", "Chromecast" etc, které nemaji vyplé zabezpeceni, nebo sdileny - Hot Spot s dezaktivovanym heslem.
* Kdyz on se muze priojit k tobe, tak ty se muzes pripojit na neho. Nechat si vypsat informace o jeho pripojeni takovy problém neni a asi bych se mu do toho tabletu podival, treba jestli fotografie nekoresponduji s malim Pepicek od sousedovic Novavku. Provést dalsi opatrneni na strane "Windows / PC" IMHO nema nejak vliv, vyznam (az na stream z internetové site), jelikoz jestli se do PC dostava pres ruter, by jsi tyto opatreni muset provést na vsech zarizenich v siti a problém by to "blechu z kozicha" stejne nevyhnalo..

co je zač ten program a jaké má otevřené porty a adresy? jaký je obsah komunikace i protokolu typ? A co se stalo jinak, že napopáté někdo srteamoval a předtím neuśpěšně??
A jaké stránky fcb kdo srteamoval? a jakým klientem jsi přijímal stream?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru