Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak zjistit co trvá tak dlouho při startu PC

- Bude-li to v mych silach tak proc né. Priloz ten LOG. Ntbtlog je jen vypis proskenovaného klice HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM, jenze vypise i ty co nejsou inicializované (zavedené), proto je muzes videt vypsané i vickrat.
- Ten Superfetch etc mas tedy urcite OFF ? V BIOS je ten SSD tedy spravne nastaven a je na partition GPT !? Je opravdu dulezité vedet, jestli pouzivas MBR nebo né.
- I kdyz zde je priklad na sedmickach, jde o to stejné brdo : Windows Boot Performance Diagnostics + klik prelozit do "Cestina".
- Nejsi hloupy, v tom clanku je vse rozepsané krok po kroku a jiz za 3 stranky uz si budes rikat "Ahà ! Uz asi vim .. " (jak a s cim OS startuje), jak zjistis jak "Diagnostika výkonu" (Boot-performace) funguje a co zobrazené informace "v Boot recordingu" znamenaji v tom budes mit hned jasno. V pripade ze budes mit podezreni na poskozeny nebo naruseny BB upresnis, upravis nebo rovnou znovu postavis (re-build) pomoci BCDEdit.
* Nebo lépe propracovany Windows Performance Toolkit, kritické reseni. Pred kazdou zmenou si hlavne uloz LOG a nasledovne je porovnavej. Ono opravudu "NEEXISTUJE" (az na nejaky kompletni rebuild) univerzalni postup, zalezi od urcitého problému, pouzitého nastaveni .

[Ilustracni obrazek : Windows Performance Toll Kit]
[87265-windows-performance-toolkit-png]

- Prozatim nahled na dosavadni nastaveni / pravidla a nahrat /record vse u spusteni tvého OS si myslim ze je dobry zacatek cesty. Po precteni pak uvidis ktera z polozek "faze" trvala nejdéle :
* U povolené hibernace je spusteni trochu odlisne.

1. Fáze POST (Power-on self test).
2 .Počáteční fáze uvedení do provozu.
3. Fáze správce spouštění systému Windows.
4. Zaváděcí fáze systému Windows.
5. Zaváděcí fáze jádra.
6. Přihlašovací fáze.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny