Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Někdo mi dá plný přístup na web i do SQL, něco bych tam omylem smazal, můžu být zažalován?

Představme si následující situaci:

Někdo mi dá heslo na FTP i do SQL prý jen pro tvoření webu(tím mi vlastně dává plnou moc manipulovat tam s čímkoli ne?)
Něco bych tam velmi osobního omylem smazal. Prý mě podle jeho kámoše může zažalovat a požádat o náhradu vzniklé škody(prý je na to odstavec v zákoníku přímo na programátory). Je to vůbec pravda, může tohle udělat? Já mám na jednom webu udělátko co smaže některé soubory, ale co kdyby smazalo něco navíc... Už to, že mi dal plný přístup, znamená, že si tam můžu prakticky dělat co chci ne? Dík za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dotycny nerobi zalohy? Ty nerobis zalohy? To je tak tazke napisat script ktory napr. kazdu hodinu ur…
MM.. 18.08.2008 20:14
MM..
žádná smlouva není(je to kamarád, smlouva vypadá nějak takto: "tady máš FTP a MySQL, udělej web"), z…
marekdrtic 18.08.2008 20:20
marekdrtic
Já třeba jednomu také pomáhám s webem. On si to dělá v podstatě sám a když něco měním, stáhnu si nej… poslední
Kráťa 18.08.2008 20:33
Kráťa

Dotycny nerobi zalohy? Ty nerobis zalohy? To je tak tazke napisat script ktory napr. kazdu hodinu urobi zalohu trebars rovno na serveri? (predpokladam ze tam nemas GB dat).
Tiez zavisi od toho za akym ucelom ti to dal. Mas robit pre neho program alebo co? Ak to zmaze omylom program tak to je tazko napadnutelne, neviem ako presne to vyzera v zakonoch, ale ked ani MS neruci za tie ich smejd SW, ani vyrobca disku neruci za data na nom, tak neviem preco by si mal ty rucit za to ze tvoj script nieco omylom nezmaze. Ale zas na druhej strane keby zmazal, tak by si mal urcite problem (minimalne by ta "vyhodili"). Snad si ten script najprv testujes na lokali, a mas v nom nejake testy/kontroly predtym ako mazes aby si pri nejakom blbom vstupe od pouzivatela nezmazal cely disk.
P.S. ale myslim ze skor to bude zavisiet od nejakej zmluvy ktoru mas s nim. Tam moze byt podchytene nejake rucenie apod.

Já třeba jednomu také pomáhám s webem. On si to dělá v podstatě sám a když něco měním, stáhnu si nejdříve to aktuální, změním, nahraju pod jiným názvem souboru (třeba indexx), mrkne, a kdyžtak si to přejmenuje.
Zálohu by sis měl před svými zásahy udělat především sám, když se neumíte domluvit, jestli něco (a co) měnila druhá strana, abys to uměl ve vteřině uvést alespoň do původního stavu (v tomto případě zálohu toho, co maže ten script).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru