Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké RAM - i7 7700k + Gygabyte GA-Z270X-Gaming

Rozdíl je skoro 1/4 fps

- Rozdil 1-5 frames/s testeri, porovnavaci vykonu nazyvaji jako mozna odchylka, nic z ceho by sel udelat nejaky zaver.
- S vysi frekvecni muzes mit trochu lepsi "bandwidth" (L2/3 cahcé) a kdyz budes merit vykon (benchmark) RAM a v SW nastrojich jako AIDA64 tak tam uvidis vysi cisla, ale je dulezité si uvedomit, ze jde o "syntetické vysledky" provedeny v optimizovaném prostredi. V realite "zadny rozdil neuvids" jelikoz jse to vse odehrava v nano/s.
* Tak jako u tech her, aniz by jsi l frames/s meril, tak by jsi rozdil nevidel. Tudiz "musis pouzit externi nastroje jelikoz ty sam rozdil neuvidis". Zalezi také od hry, nekteré maji o 5 FPS vic protoze ma PC 32Gb RAM, druha hra protoze ma vysi Hz "nejde tedy o pravdilo".

- Jak jiz nekolikrat padlo osad klasickou 2400Mhz. Doporucil bych ti se radeji zamerit hlavne na [CL] (casovani), pokud mozno co nejnizsi co bude (kratsi cykli RAM ) mit v tvém pripade prinosnejsi dopad jak Hz. Uz tak mas RAM v profilu Dual_Chanel, coz znamena ze mas 2x vysi bandwidth (Hz) jak u Single_Chanel.

[Dodatek] ~ Vic jak 2666Hz jestli mas v planu Overclocking tam nema cenu vubec osazovat.
- U procesoru Intel to nema na CPU takovy primej dopad jak u procesoru AMD Ryzen ktery ma jiz nekteré "M/T*bridge" casti / chipset primo v jednotce CPU (primo v CPU a né na zakladni desce jako Intel) a vysi Hz u RAM vlastne nuti UCP s toto frekvenci pracovat a tim zvysi interni clock/Hz coz muze mit za dopad trochu vysi vykon ktery koresponduje té vysi frekvcenci jak predchozi hodnoty "stock". U Intelu to neni to samé.
* Za sebe bych ale to toto nuceni OC Ryzenu pomoci RAM moc nedoporucoval. Ono to vypada pekne v tech clancich a vysoka cisla ale jestli to stoji za snizeni zivotnosti CPU jsi jisty nejsem .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny