Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké RAM - i7 7700k + Gygabyte GA-Z270X-Gaming

Řvát nebudu

Rvat né Řvát, jako ze to budes rvat na silu, ze ti to prece jen neda a budes to aji tak zkouset ;-)

na to jestli je tam nějaký nárůst výkonu nebo ne.

U Intelu o proti AMD ten narust neni tak spektakularni, v hodne pripadech a az na par instrukcnich vyjimek privetivejsich na bandwidth skoro zadny a uz vubec né ve hrach. Kaby i7 7700K je stale slusnej a vykonej procesor sam o sobe, nepotrebujes dokupovat xxHz pamet aby jsi mu zlepsil vykon ;-).
* Ten rozdil v osazené RAM uvidis jen u par her, jako Witcher 3 , Gta 5, ale tam uvidis rozdil i kdyz osadis vic RAM, kde budes mit o 5fps vic s 32Gb jak 16Gb, urcite to neni duvod dokupovat dalsi RAM nemyslis ? :-) U Hz je to v podstate to samé.

Nejsem GEEK.

Za sebe, spis se podivej po nejaké co ma lepsi casovani CL jak Hz. Aby jsi v BIOS nastavil hodnotu RAM z 3000 na 2400 nepotrebujes diplom. (U odemcenych procesoru jako 7700K nech klidne na zkousku 2666 coz je vuci tvému CPU jeste rozumna hodnota.)
Ty dnesni BIOS UEFI jsou docela prehledné a nastaveni neceho je otazka par kliku (tedy osobne moc nemusim provedeni rozhrani BIOS u Gigabyte) . Tak vylozene obavy z toho ze budes bezradne tvari tvar nastaveni BIOS mit nemusis.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny