Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem připojeni tiskárny

ach jo, ani ti prodejci to neumí zákazníkům vysvětlit.
tiskárna bývá klasicky drátová a vede do routeru. notebuky se nikdy nepřipojují přímo na wifi tiskárnu, ale na wifi síť z routeru. na té síti se válí tuna síťových zařízení bez vlastní antény (servery, nasky, sdílené disky, síťová čidla) - a notebuk samozřejmě všechny vidí, to je smysl sítě.
jak by to asi fungovalo ve fabrice, kde má 80% kancelářských krys notebuk - jako že by všechny stolní tiskárny někdo předělával na wifi? a 1000 notebukářů by se tam navzájem rušilo vlastními wifisítěmi?

nedá se pro ni dokoupit rj45 modul? ... tak nic jsem nenašel. připadá mi šílené pochybnou wifi s utlumeným signálem přes zdi a rušenou sousedy ještě brzdit velkými balíky dat při tisku. je to nejlevnější gdi tiskárna bez "pcl" procesoru, do tupé tiskárny se posílají obrovské bitmapy.

ta tiskárna musí mít nějaký síťový název. do windows se pak instaluje jako "lokální tiskárna" se síťovým názvem, název portu je typicky odvozený od ip adresy (příloha), taky proto má být ip statická, mimo dhcp rozsah ať se nedostane do konfliktu s něčím.

dá se z toho stolního pc dopingnout na tiskárnu?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny