Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reproduktory - proč mi v reproduktorech hraje nějaké rádio?

Buď jsi nic nepochopil, nebo patříš k onomu (bohužel velmi rozšířenému) živočišnému druhu, který vyhlásí libovolný výrobek za šmejd jenom proto, že na předním panelu nemá kolečko vyvedené v barvě, která je právě módní, přičemž ostatní parametry zcela, ve svém svatém a hluboce opodstatněném opovržení, zcela opomíjí - a tomu se mně zrovna u tebe nechce věřit.
To, že konstruktér opomněl tu dolní propust (která je JEDINOU obranou proti rušení parazitním příjmem VELMI SILNÉHO signálu) neznamená, že zbytek je šmejd. Ono je to tak trochu naopak, čím je vyšší horní mezní kmitočet zesilovače, na který se to rušení dostane, tím je pravděpodobnější, že rušení, které na prvním stupni zesílení nemá dostatečnou úroveň, aby na nelinearitě tohoto stupně došlo k demodulaci, se na tomto stupni zesílí a k demodulaci dojde druhém, popř. dalším stupni zesílení. A horní mezní kmitočet s kvalitou zesilovače dost souvisí (pravda, není to jediný a rozhodující parametr, ale souvisí to spolu).
Netvrdím, že je to dobře, že na tuto ochranu konstruktér zapomněl (spíše naopak - vytahal bych ho za tohle za uši), ale také nejsem toho názoru, že vynecháním tohoto prvku se zbytek stává automaticky šmejdem.
P.S. "Lepší" stínění kabelu zpravidla nepomůže - to by musela být celá sestava v dalším stínění.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny