Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem externy lan disk - vyroba

Nesouhlasím.

To se da i pochopit. On ale nechce ani 4 , ani 6 ani 8 ale 10. Neslo zcela o technické ale spis ho od toho odratit, poukazat na to co to muze obnaset. (popravde jsem stejne navazkach jestli nejde spis o ty prvni prazdinové vtipy "skolnich aktovek")
Co jsem mu hlavne naznacit je to, ze 10xHDD pro domaci ukladani dat neni nejlepsi reseni a ze tyto napady taky neco obnasi, ze takovy pocet na HOME PC nedava smysl a muze to vyjit draho a to i udrzbou.
Tak jak resit extra HW zapojeni disku jen proto ze ho vysli levno.
Jestli ma nejakych 10x500Gb nebo snad 250Gb na domaci uziti je proste nahlavu. Na cem teda vlastne usetril ?
(To je jak resit jak v koupelne udelat bazen, jenom proto ze ho nekdo koupil levne aby si v nem oplachl nohy. Neni rozumnejsi koupit "sprchu" jak "10 pytlu cementu a pisek" ?. Suma sumárum 3200Kč za to muze mit jeden normalni 4T HDD. "postavit si vlastní Debianí server se Sambou4" jestli nevi ani kam a jak zapojit HDD, myslis ze zvladne zpojizdnit server ? "budka - "co dům dal" takze HDD pohazené na stole za PC.).
* To uz by tu polovinu co nejsou v SATA v jeho dosavadnim PC mohl rovnou pouzit jako externi HDD pres USB a ma vsech 10 na jeho jednom PC.

NAS jako krabice má smysl u počítačově nepolíbených lidí, kteří tomu nerozumí

(nebo max. 4 - tam se to láme)

To snad nemyslis vazne. Jeden NAS pouzivam (uz muj druhy TS od QNAP) . Upgrade nepotrebuje a neni ani nejak duvod, dokonce s 4X HDD (2xRAID pole ) a nic se mi nelame (s moznosti pripojit i dalsi eHDD). Zvolil jsem ho protoze podporuje urcité protokole (SMB/CIFS, NFS a AFP.), externi disky a sluzby které vyuzivam jako provoz WEB stranek Wordpress, ma 2xLAN a HDMI (v mém pripade) zrovna na sledovani KODI, snadna udrzba.
* Pro me to bylo pohodlné reseni, nahrada za to, co jsem predtim provozoval pres MiniPC s Windows Server (prevazne pro sdileni, server PHP, SQL, Python/Django) a Raspberry na kterém jsem mel z pocatku Worpress, multimedialni stanici s KODI.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny