Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako sa dostat k sprave vlastnej domeny

Mam takuto otazku. Jeden moj znamy si dal pred rokmi vytvorit webstranku a zaregistrovat domenu XYZ.com panovi X. Tento pan X zaregistroval domenu na svoje meno a kazdorocne mojho znameho ziadal o poplatok za obnovu domeny a udrzbu stranky. Problem je, ze tento poplatok rastie kazdym rokom a tak sa moj znamy rozhodol, ze domenu chce mat zaregistrovanu na svoje meno a webstranku da spravovat niekomu inemu. Lenze! pan X o tom nechce ani pocut a nesuhlasi s prevodom domeny na mojho znameho. Co moze moj znamy v takomto pripade robit, aby bol vlastnikom domeny on a nie pan X? Este chcem dodat ze sa jedna o domenu firmy. Riesil niekto niekedy podobny pripad? Dakujem

Předmět Autor Datum
Dohodnout se a nebo se soudit (s nejistým výsledkem).
Wikan 02.07.2019 18:39
Wikan
Firemne domeny maju velku sancu na prevod, pretoze uz mame par sudnych judikatov, kde vycuranci regi…
fleg 02.07.2019 19:49
fleg
Nevím, jak moc je všímavý a jak je důležité jméno domény. Ale mohlo by to jít takhle: - ještě to s n…
hynajs 03.07.2019 00:24
hynajs
myslíš si že vlastník domény si 301 nevšimne, že len tak nechá to presmeruvavat na inu doménu? ja si… poslední
Mlocik97 03.07.2019 00:34
Mlocik97

Firemne domeny maju velku sancu na prevod, pretoze uz mame par sudnych judikatov, kde vycuranci registrovali nazvy firiem na seba a nasledne vydierali tieto firmy, ze im danu domenu odpredaju za sialenu sumu.
Mimochodom podla sucasnych podmienok narodneho spravcu sk domeny SK-NIC a.s nesmie registrator vlastnit domenu zakaznika ako to bolo kedysi, ked bola nutna registracia u notara a podobne kraviny.
Ak to chyti dobry pravnik sanca na sude je viac ako velka a navyse by som to riesil cez SK-NIC...ono registrator moze prist aj o svoj status kludne, kedze porusuje zmluvne podmienky narodneho spravcu domeny.
Nehovoriac o tom, ze ak by zacal dotycny robit obstrukcie (vypne web, zmeni jeho obsah, bude manipulovat s mailami) moze ho dotycny zalovat za usli zisk a nahradu majetkovej ujmy, pretoze firme preukazatelne vznikne strata.

Nevím, jak moc je všímavý a jak je důležité jméno domény.
Ale mohlo by to jít takhle:
- ještě to s ním půl roku, rok vydržet
- zřídit novou doménu s podobným jménem
- kódem 301 veškerý provoz přesměrovávat na novou
Po pár měsících si Google, klienti a partneři zvyknou a vyděrač si bude moci doménu strčit...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru