Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako sa dostat k sprave vlastnej domeny

Mam takuto otazku. Jeden moj znamy si dal pred rokmi vytvorit webstranku a zaregistrovat domenu XYZ.com panovi X. Tento pan X zaregistroval domenu na svoje meno a kazdorocne mojho znameho ziadal o poplatok za obnovu domeny a udrzbu stranky. Problem je, ze tento poplatok rastie kazdym rokom a tak sa moj znamy rozhodol, ze domenu chce mat zaregistrovanu na svoje meno a webstranku da spravovat niekomu inemu. Lenze! pan X o tom nechce ani pocut a nesuhlasi s prevodom domeny na mojho znameho. Co moze moj znamy v takomto pripade robit, aby bol vlastnikom domeny on a nie pan X? Este chcem dodat ze sa jedna o domenu firmy. Riesil niekto niekedy podobny pripad? Dakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Firemne domeny maju velku sancu na prevod, pretoze uz mame par sudnych judikatov, kde vycuranci regi… nový
fleg 02.07.2019 19:49
fleg
Nevím, jak moc je všímavý a jak je důležité jméno domény. Ale mohlo by to jít takhle: - ještě to s n… nový
hynajs 03.07.2019 00:24
hynajs
myslíš si že vlastník domény si 301 nevšimne, že len tak nechá to presmeruvavat na inu doménu? ja si… poslední
Mlocik97 03.07.2019 00:34
Mlocik97

Firemne domeny maju velku sancu na prevod, pretoze uz mame par sudnych judikatov, kde vycuranci registrovali nazvy firiem na seba a nasledne vydierali tieto firmy, ze im danu domenu odpredaju za sialenu sumu.
Mimochodom podla sucasnych podmienok narodneho spravcu sk domeny SK-NIC a.s nesmie registrator vlastnit domenu zakaznika ako to bolo kedysi, ked bola nutna registracia u notara a podobne kraviny.
Ak to chyti dobry pravnik sanca na sude je viac ako velka a navyse by som to riesil cez SK-NIC...ono registrator moze prist aj o svoj status kludne, kedze porusuje zmluvne podmienky narodneho spravcu domeny.
Nehovoriac o tom, ze ak by zacal dotycny robit obstrukcie (vypne web, zmeni jeho obsah, bude manipulovat s mailami) moze ho dotycny zalovat za usli zisk a nahradu majetkovej ujmy, pretoze firme preukazatelne vznikne strata.

Nevím, jak moc je všímavý a jak je důležité jméno domény.
Ale mohlo by to jít takhle:
- ještě to s ním půl roku, rok vydržet
- zřídit novou doménu s podobným jménem
- kódem 301 veškerý provoz přesměrovávat na novou
Po pár měsících si Google, klienti a partneři zvyknou a vyděrač si bude moci doménu strčit...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru