Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hdd seagate ST4000DM004

Dobrý den, prosím Vás měl bych dotaz k hdd seagate st4000dm004. Disk se chová nějak divně, vzhledem k technologii zápisu SMR jsem nečekal zázraky (byl určen na zálohování) , ale jak hdd funguje mě zarazilo, proto bych se chtěl zeptat zda je takové chování disku normální, zda s tím má někdo zkušenosti.
- Hdd jsem připojil do PC , aktivoval v GPT a úplně naformátoval (trvalo to 9h). Dal jsem kopírovat soubory (byly to soubory o velikosti 8Gb a více) , rychlost kopírování byla kolem 130Mb/s což bylo v pořádku, problém nastal asi po zkopírování 15Gb , kdy rychlost spadla na 1,5Mb/s. Otevřel jsem správce úloh a ukazovalo to využití hdd 100% a rychlost zápisu 1,5Mb/s. Kopírování jsem pozastavil, a stav ve správci úloh byl stejný, teprve až po 3 minutách vytížení hdd spadlo na 0%, dal jsem tedy pokračovat v kopírování, a rychlost opět 130Mb/s, jenže po zkopírováni pár Gb nastal stejný problém. Byly to první data které se na hdd kopírovala, nechápu tedy co hdd ty 3 minuty dělal. Tak jsem zapnul program HDDScan v3.3 a udělal test , bohužel asi po 85% spadla neuvěřitelně rychlost (viz. obr). Tohle se mi stalo u dvou HDD, proto by mě zajímalo zda je to normální nebo jsem natrefil na dva špatné kusy.
Popřípadě bych Vás poprosil o doporučení jaký hdd pořídit, koukal jsem na - WD Blue (EZRZ) 4TB WD40EZRZ, ale nevím zda je dobrý či nikoli.
děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny