Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno CZC.CZ - poplatek za vyzvednutí

Zdravím, nakupuji na CZC často, vše na místní prodejnu ať neplatím poštovné. Nikdy se nestalo, že bych si zásilku nevyzvednul.
Zavedlo CZC poplatek za vyzvednutí u jakékoliv objednávky na prodejnu ?

Díky.

Řešení:

Ono se stačí podívat na web CZC, trvalo mi odhadem 30 vteřin to zjistit. Dodání na pobočku je zdarma, ale mají zpoplatněné, pokud chceš platit až při převzetí (Hotově nebo kartou na prodejně 19 Kč). Pokud zaplatíš kartou předem, neúčtují nic.

Musí to být novinka, nakupoval jsem u nich ve středu, platil jsem hotově na pobočce a poplatek za platbu mi nenaúčtovali. Každopádně třeba Alza má poplatek za platbu až na místě v případě, že to zboží není skladem na pobočce. Když ho zaváděli, obhajovali to tím, že si nezanedbatelné množství lidí objednává na pobočku a pak si zboží nevyzvednou, což pro ně znamená zbytečné náklady na převoz zboží. Pokud člověk zaplatí předem, dá se předpokládat, že si pro objednávku přijde.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jsou to paradoxy 1) Objednám zboží a abych ušetřil za poštovné a mohl si zboží před osobním převzetí…
Poplatky 07.07.2019 14:47
Poplatky
Kupoval jsem PSU nedávno na Alze s těma jejich slevovýma kuponama (300kč dolů) vyšel ca o dvě stovky…
sambilionk 07.07.2019 15:02
sambilionk
Než tyhle manipulativní marketingové estrády, které vymýšlejí ty Alza děti z marketingu na centrále…
Poplatky 07.07.2019 15:37
Poplatky
Marketing to sice je s těma šaškárnama kolem,jenže mě jako zákazníka zajímá jediný kde výrobek koupí…
sambilionk 07.07.2019 16:06
sambilionk
Presne tak, jsem na tom stejne, zajima me u komponent do pocitace jedinny parametr cena. Duvod je te… nový
RMX 07.07.2019 18:21
RMX
To co mají je nechutnost, při odběru na prodejně to je 39,-a při platbě na prodejně dalších 19,-. Je… nový
vadask 02.12.2023 21:37
vadask
za body z předchozích nákupů. nový
RedMaX 02.12.2023 21:43
RedMaX
Ano, možnost je. Nakupuj jinde. nový
host 02.12.2023 22:05
host
To je dobrej vtip za 2990 bodů. Já jich mám 42. nový
vadask 04.12.2023 19:40
vadask
Musíš se víc snažit.:-) nový
Karel04 04.12.2023 19:45
Karel04
To si u nich moc neutratil 420,- Kč :-D poslední
syndrom 04.12.2023 19:47
syndrom

Jsou to paradoxy
1) Objednám zboží a abych ušetřil za poštovné a mohl si zboží před osobním převzetím a platbou na místě zkontrolovat, tak mě Alza.cz pokutuje poplatkem.
2) To samé czc.cz, ještě k tomu za platbu v hotovosti opět dostávám "poplatkovou pokutu".
Nesené břímě podnikatelského rizika je tak přenášené na zákazníky a ti platí za nesmyslné výmysly prodávajícího.
Naštěstí už vím, kde budu nakupovat a kde se chovají k zákazníkům slušně. Vždy mi udělají individuální cenovou nabídku (v alza.cz nereálné).

Kupoval jsem PSU nedávno na Alze s těma jejich slevovýma kuponama (300kč dolů) vyšel ca o dvě stovky levněji než jinde i když původní cena byla vyšší s těma poplatkama než jinde,takže to není taky tak jednoznačný kde co koupit dneska.Druhá věc je taky záruka pokud se pak zboží musí posílat někam tak se to pěkně prodraží,takže nejlíp brát kde jsou pobočky a tím je taky omezenej výběr nákupu pak.:-)

Než tyhle manipulativní marketingové estrády, které vymýšlejí ty Alza děti z marketingu na centrále společnosti, tak to opravdu radši poptám u konkurence a když jim řeknu, že u Alza a czc nechci podstupovat tyhle manipulativní a čas kradnoucí hry se slevovými kupony, tak se tomu ještě obchoďáci zasmějí a rádi mi vyjdou vstříc cenou nižší než u konkurence. Oni totiž dobře vědí, že spokojený zákazník se rád vrátí a řekne si o to co chce a potřebuje.
Ano, u takové konkurence je zákazník ušetřený dopadů marketérů, masivní fluktuace zaměstnanců, dětí pracujících v marketingu vymýšlejících zbytečné krávoviny. Taky neživím v alza.cz ty děti v oddělení lidských zdojů, kteří bez životních a profesních zkušeností usilovně nabírají další děti, které se ta nazelenale zapáchající společnost snaží vyždímat co nejvíce a hlavně dokud nemají žádný osobní soukromý život. Takhle to funguje... už jen z principu tuhle všivárnu nákupem nepodpořím.

Ještě pro názornost
https://www.alza.cz/marketingove-oddeleni-art7658.htm
https://www.alza.cz/kariera/oddeleni/marketing

Marketing to sice je s těma šaškárnama kolem,jenže mě jako zákazníka zajímá jediný kde výrobek koupím nejlevněji a pokud možno v místě bydliště kvůli záruce s tím souvisjící že tam obchod ještě vůbec bude za rok třeba a tam těžko může někdo pak konkurovat cenou obchodům jako Alza,CZC,Ts atd stačí si porovnat ceny po netu.Jinak dřív sem si porovnával ceny i tady v místních obchodech s HW a ty prostě těm velkejm konkurovat nemůžou,ty jsou pro ty co o tom nic nevědí a prostě přijdou chci to a to a že to vyjde někde o dost levněji někde nemaj ani tucha...

Presne tak, jsem na tom stejne, zajima me u komponent do pocitace jedinny parametr cena. Duvod je ten, ze to co chci si umim vybrat sam a od obchodu potrebuju jen tu pokud mozno nejnizsi cenu. Snad jeste druhy parametr pro vyber je reklamace. U Alzy jsem zatim nikdy nenarazil na problem, u CZC jo, ale tezko rict, jestlo to bylo vinnou prodejce nebo spis distributora vyrobce.

To Poplatky: takze pokud znas prodejce, ktery je na netu a umi levneji nez Alza nebo CZC, nevahej na nej dat referenci, urcite bude i ten obchodnik rad.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru