Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 10 verzia 1903 nie je kompatibilná

Zdravím, neviete čo mám robiť s následujúcim problémom (pozri obrázok)? Je mi to nejaké divné, že mi to stále nejde, a manuálnej aktualizácií sa chcem vyhnúť, radšej to urobím cez Windows Update. Notebook mám od ASUS-u, niekde na internete som sa dočítal že by to mohlo byť aj tím, že mám pripojené USB zariadenia do NTB. Myš aj klávesnicu som teda odpojil, no nezmenilo sa to. Disky a iné zariadenia pripojené cez USB nemám.

Předmět Autor Datum
Hezký den, uveďte prosím více informací, přinejmenším typ notebooku.
FeRi22 08.07.2019 06:59
FeRi22
Presný typ už neviem. Parametre: CPU: Intel Core i3 6006U 1,33GHz GPU: NVIDIA GEFORCE MX110 2GB RAM…
Darkmin 08.07.2019 07:10
Darkmin
Zamysli se nad instalovanými programy, některý nemusí být "stravitelný", totéž s drivery. Co SD kart…
dsa 08.07.2019 07:11
dsa
SD kartu tiež nemám. Čo sa týka tých programov.. používam programy ako Notepad++, Driver Booster Pro…
Darkmin 08.07.2019 07:17
Darkmin
Odinstalovat DriverBooster byl dobrej nápad. Znovu ho instalovat - to už tak moc dobrej nápad nebyl.…
MachR55 08.07.2019 07:26
MachR55
Môžeš mi prosím poslať link, kde píšu o tom, že Driver Booster inštaluje blbosti do systému? Ja aj k…
Darkmin 08.07.2019 07:54
Darkmin
Na to nepotřebuješ žádnej odkaz, stačí logicky přemýšlet: Jak DriverBooster ví, odkud má ovladač ke…
MachR55 08.07.2019 08:22
MachR55
Tak asi sa našiel zakopaný pes. Je pravda, že registry čistím častejšie. A možno mi to zmazalo kľúč…
Darkmin 08.07.2019 08:38
Darkmin
Pamatuj - na registry se nepráší, ani nestříká bláto, takže je není třeba čistit! A co se týče ovlad…
MachR55 08.07.2019 08:44
MachR55
Tohle jsi zkoušel? https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10
Wikan 08.07.2019 07:22
Wikan
Nie a ani to asi skúšať nebudem. Ak je zariadenie nekompatibilné, tak to asi znamená že nejaký ovlád…
Darkmin 08.07.2019 07:26
Darkmin
Tenhle způsob by ti právě mel ukázat, jestli je vše kompatibilní a případně, co tomu brání. A i kdyb…
Wikan 08.07.2019 07:29
Wikan
Dobre, tak to teda skúsim. Program napísal, že všetko je kompatibilné (že by bol problém s Windows U…
Darkmin 08.07.2019 07:32
Darkmin
Spiíš bude problém s možnými divnými ovladači, co tam natahal ten chválený DriverBooster nebo s nabo…
MachR55 08.07.2019 07:34
MachR55
Můžeš udělat image systému, vyzkoušet čistou instalaci + potřebné programy a v případě neúspěchu obn…
dsa 08.07.2019 07:31
dsa
Dobre, takže s tým Win10Upgrade to vyzerá nádejne. Ale zatiaľ počkám ešte pár mesiacov kým neopravia…
Darkmin 08.07.2019 07:56
Darkmin
Za pár měsíců bude nová verze, s novými chybami. To si nevybereš.
Wikan 08.07.2019 08:01
Wikan
Chápem.. Ale stále mi vŕta v hlave, prečo to nejde cez Windows Update... :-D
Darkmin 08.07.2019 08:04
Darkmin
Vieš kedy prídeš na to, že 1903 nie je kompatibilná s HW? Jedine vtedy, ak si stiahneš posledné ISO…
Nuda 08.07.2019 08:52
Nuda
No dobre, ale ako je potom možné že nástroj mi ukazuje že môj stroj je kompatibilný? Ak by nebol, ta…
Darkmin 08.07.2019 09:25
Darkmin
Protože je kompatibilní. Windows Update může být poškozený tím CCleanerem, takže to neřeš, směle tam… poslední
MachR55 08.07.2019 10:04
MachR55

SD kartu tiež nemám. Čo sa týka tých programov.. používam programy ako Notepad++, Driver Booster Pro (zakúpení), Parsec Cloud Gaming, GIMP, CCleaner a to je v podstate všetko. Potom už len "klasika", a to SW pre myš (Bloody6). Tieto programy používam, a ak by jeden bol problematický, znamenalo by to asi že by nefungoval na verzií 1903, čo by ma mrzelo. Takže asi by som mal počkať, kým mi uvoľnia aktualizáciu?

Teraz asi väčšinou z vás napadne "Načo máš driver booster", "a to je hovadinaaaaaaaa" atď... NIE! Týmto programom to skutočne nie je, viem to lebo som ho skúsil odinštalovať, a nič sa nezmenilo.

Chcel som len vedieť či ešte niekto máte problém s kompatibilitou, či na to nie som sám.

Odinstalovat DriverBooster byl dobrej nápad. Znovu ho instalovat - to už tak moc dobrej nápad nebyl. Je možné, že Ti natahal do systému nějaké divné ovladače, které teď brání upgradu na verzi 1903.
Ale stejně - pokud už máš systém rozdrbaný CCleanerem (to může být ten pravý pachatel, proč ho používáš???), nemusí to spravit ani nová instalace správných ovladačů z webu výrobce notebooku.

V takovým případě to vyřeší jen nová čistá instalace Windows.

Môžeš mi prosím poslať link, kde píšu o tom, že Driver Booster inštaluje blbosti do systému? Ja aj keď som sa to snažil vyhľadať, nič som nenašiel. Len odkazy na stiahnutie Driver Boostera. Čo sa týka toho CCleanera, ten používam v podstate raz za mesiac. Nemyslím si že by mohol byť problém v tom.

A ak by skutočne niekde bola chyba, tak ako je možné že Windows10Upgrade Tool (ktorý som stiahol od Wikan-a) mi ukazuje že môj systém je v poriadku a pripravený na upgrade? Podľa mňa sa nejako "zasekol" Windows Update, a preto to nechce povoliť.

Aktuálne ho teda upgradujem cez ten Tool, ktorí mi bol poslaný a uvidíme ako to dopadne.

...Ale čo som sa od niektorých dopočul, tak verzia 1903 je plná chýb. Takže asi ešte pár mesiacov počkám, kým to všetko neopravia.

Na to nepotřebuješ žádnej odkaz, stačí logicky přemýšlet:
Jak DriverBooster ví, odkud má ovladač ke konkrétnímu zařízení stahovat? Zřejmě musí mít nějakou interní databázi. Pokud by v ní měl odkazy na weby výrobců, mohlo by se lehce stát, že při změně webových stránek nebude schopen žádný ovladač stáhnout. Takže je pravděpodobné, že autoři programu mají někde skladiště ovladačů - jestlipak tam mají 100% všechny (nejnovější) ovladače ke všemu HW? To by mohli říct jen Číňani, co to naprogramovali, ale je velice pravděpodobné, že tam veškeré ovladače mít nebudou. Pak se může stát, že k nějakému HW stáhneš jen tzv. generické ovladače - to znamená, že zařízení bude fungovat, ale nebude umět všechno, jako s originálními ovladači (např. u grafiky nepůjde 3D akcelerace, nemusí fungovat přepínání grafik v noteboocích apod.).

A k tomu CCleaneru - je jedno, jak často ho používáš, Důležité spíš je, jak ho používáš - jestli čistíš i registry, pak stačí i jediné spuštění, aby odmázl nějaký klíč, který se mu zdá momentálně nepoužitý, ale je důležitý třeba právě pro Windows Update.

Pamatuj - na registry se nepráší, ani nestříká bláto, takže je není třeba čistit!
A co se týče ovladačů - po instalaci Windows nainstaluj správné ovladače (tj. z webu výrobce notebooku) ve správném pořadí (tj. jako první ovladač čipsetu) a neřeš žádné jejihc aktualizace DriverBoosterem! Ovladače nehnijí, neztrácejí výkon, pokud není nějaký problém, není třeba je aktualizovat!

Nie a ani to asi skúšať nebudem. Ak je zariadenie nekompatibilné, tak to asi znamená že nejaký ovládač / program by nefungoval správne na tej verzií 1903, a ja nechcem o pár dní skončiť s modrou obrazovkou lebo Windows si nerozumie s takým a takým ovládačom (príklad).

Vieš kedy prídeš na to, že 1903 nie je kompatibilná s HW?

Jedine vtedy, ak si stiahneš posledné ISO W10 zo stránky MS, vyrobíš z ISO bútopvacie médium na fleške, po nabútovaní mašiny zmažeš nástrojom Diskpart.exe - Clean - Active systémové oddiely v prípade x64 bit. architektúry a vykonáš čistú inštaláciu desiny na alokačnú tabuľku formátu NTFS. Samozrejme zostaneš stále pripojený s PC počas inštalácie pevne sieťovým káblom k modemu a modem pripojený na net.

------------------------------------------
DriverBooster od Iobit nie je zlý nástroj, obsahuje o.i. aj generiká ovládačov pozašívané kade-tade na serveroch celej zemeguli. Preto je dôležité po vyhľadaní ovladačov manuálne komparovať poskytnutú ponuku priamo u výrobcu HW až potom smelo inštalovať. Hlavne ide o čipset.

Mohlo sa stať, že DriverBooster ti napasoval cudzie ovladače, ktoré nahradil. Čistením či už CCleaner alebo priamo od Windows si zafajkol v ponuke políčko vymazať zastaralé ovladače a teraz máš problém s prechodom na 1903. Tiež je možné, že si zasahoval do aktívneho oddielu, pozmenil si zavádzaciu tabuľku, adresy sektorov metadát, čo má za následok nekompatibilitu, narušenie integrity. Tieto nekalé veci vznikajú hlavne z neznalosti pri obnovách z bitovej zálohy nejakými free backupermi, hlavne ak sa neopatrne obnoví iba primárny oddiel s OS (C:\) a neobnoví sa zároveň tiež aktívny oddiel so zavádzačom. Teda oba oddiely odrazu. Tiež je nevhodné, ak sa robia zálohy (Image) za behu systému, tzv. live, nie pri uspatom OS na pevnom disku. Inštalátor W10 inováciou z 1809 na 1903 vec nedokáže napraviť.

Protože je kompatibilní.
Windows Update může být poškozený tím CCleanerem, takže to neřeš, směle tam nahrň novou verzi a nainstaluj správné ovladače (předtím doporučuji stáhnout si je z webu Asusu). A zapomeň, že existuje něco jako DriveBooster nebo CCleaner.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru