Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 10 verzia 1903 nie je kompatibilná

Vieš kedy prídeš na to, že 1903 nie je kompatibilná s HW?

Jedine vtedy, ak si stiahneš posledné ISO W10 zo stránky MS, vyrobíš z ISO bútopvacie médium na fleške, po nabútovaní mašiny zmažeš nástrojom Diskpart.exe - Clean - Active systémové oddiely v prípade x64 bit. architektúry a vykonáš čistú inštaláciu desiny na alokačnú tabuľku formátu NTFS. Samozrejme zostaneš stále pripojený s PC počas inštalácie pevne sieťovým káblom k modemu a modem pripojený na net.

------------------------------------------
DriverBooster od Iobit nie je zlý nástroj, obsahuje o.i. aj generiká ovládačov pozašívané kade-tade na serveroch celej zemeguli. Preto je dôležité po vyhľadaní ovladačov manuálne komparovať poskytnutú ponuku priamo u výrobcu HW až potom smelo inštalovať. Hlavne ide o čipset.

Mohlo sa stať, že DriverBooster ti napasoval cudzie ovladače, ktoré nahradil. Čistením či už CCleaner alebo priamo od Windows si zafajkol v ponuke políčko vymazať zastaralé ovladače a teraz máš problém s prechodom na 1903. Tiež je možné, že si zasahoval do aktívneho oddielu, pozmenil si zavádzaciu tabuľku, adresy sektorov metadát, čo má za následok nekompatibilitu, narušenie integrity. Tieto nekalé veci vznikajú hlavne z neznalosti pri obnovách z bitovej zálohy nejakými free backupermi, hlavne ak sa neopatrne obnoví iba primárny oddiel s OS (C:\) a neobnoví sa zároveň tiež aktívny oddiel so zavádzačom. Teda oba oddiely odrazu. Tiež je nevhodné, ak sa robia zálohy (Image) za behu systému, tzv. live, nie pri uspatom OS na pevnom disku. Inštalátor W10 inováciou z 1809 na 1903 vec nedokáže napraviť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny