Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IP kamera z ali

Předmět Autor Datum
Tak pokud jsi s tou co máš spokojený, tak proč si jí nekoupíš ještě jednou? To je právě věc co na čí…
Krzy 11.07.2019 12:55
Krzy
Protože ta je vnitřní a ted potřebují venkovní bez otačení
BigSandy 11.07.2019 15:00
BigSandy
Ok to jsem nevěděl.
Krzy 12.07.2019 10:34
Krzy
Najvacsim problemom cinskych noname kamier je sw vybava, ktora byva hrozna a potom, ze ked nieco pre…
fleg 11.07.2019 16:35
fleg
Dost často je taky ten sw jenom v jejich jazyce a není ani v angličtině.
Krzy 12.07.2019 10:34
Krzy
Ale zase na druhou stranu, všechno je to vesměs postavené na stejném SoC s s trochou štěstí se do to…
Tbrthg iodzvj 12.07.2019 15:52
Tbrthg iodzvj
Tak to jen tak někdo dělat úplně nebude. To je spíš pro nadšence.
Krzy 15.07.2019 09:48
Krzy
Kamery jsou spotřebák stejně, jako většina dnešní elektroniky ;-)
Craft 15.07.2019 19:28
Craft
U čínských IP kamer je poněkud problém s jednotným monitorovacím SW, kdy každý výrobce používá svoji…
Craft 15.07.2019 19:23
Craft
Mě pak ještě dělá problém u čínských kamera, že nevíš přes jaké servery to jede. Mám zatím zkušenost…
Krzy 16.07.2019 12:16
Krzy
myslíš Insecam? :-) edit: tam jich z CZ je aktuálně 369. https://www.insecam.org/en/bycountry/CZ/…
touchwood 16.07.2019 12:27
touchwood
Jo to je přesně to co jsem myslel. :D
Krzy 17.07.2019 12:03
Krzy
Třeba pro mě je základ u jakékoliv IP kamery vlastní veřejná IP adresa, stejně jako nepoužívání clou…
Craft 16.07.2019 18:19
Craft
Samozřejmě pokud budeš mít IP kameru přes svojí veřejnou IP adresu, tak je to nejlepší. Za tu třeba… poslední
Krzy 17.07.2019 12:06
Krzy

Tak pokud jsi s tou co máš spokojený, tak proč si jí nekoupíš ještě jednou? To je právě věc co na čínských kamerách nemám rád. Nikdy nevíš přes co to běží. Já radši koupil kameru od místní firmy. Stojí sice víc, ale mě to nevadí.

Ale zase na druhou stranu, všechno je to vesměs postavené na stejném SoC s s trochou štěstí se do toho dá nahrát firmware pro jinačí kameru, případně si do toho zkompilovat vlastní linux (všechny tyhle kamery vnitřně běží na linuxu)…

Ale to už je vyšší dívčí a mít čas si s tím hrát…

U čínských IP kamer je poněkud problém s jednotným monitorovacím SW, kdy každý výrobce používá svoji aplikaci a jiné kamery zase svou, nicméně to zase vyvažují velmi levnou cenou a udělají stejnou službu, jako ty mnohem dražší. Nicméně řešení existuje a takovou velmi povedenou UNI aplikací pro Windows je iSpy, která je navíc free a má velmi širokou komunitu uživatelů, takže není problém ani vlastní nastavitelný PTZ natáčecích kamer s možností si to ovládání hodit i do CZ lokalizace. Takže většinou již tu čínskou kameru tam někdo konfiguroval a stačí si ji pouze vybrat ze seznamu, ale ani samotná konfigurace není problém. Pod Androidem je to obzvláště problém, kde je tady hromada naprosto nepoužitelných a problémových aplikací. Ale i tady existuje povedená apka ve verzi free nebo placená za pár kč s názvem IP Cam Viewer a umožňuje přidávat čínské IP kamery stejně, jako iSpy pro Windows. UNI webové rozhraní pro podporu všech čínských IP kamer neznám a divil bych se, kdyby něco takového vůbec existovalo.

Mě pak ještě dělá problém u čínských kamera, že nevíš přes jaké servery to jede. Mám zatím zkušenost jenom s kamerama u kterých nepotřebuješ veřejnou IP adresu. To znamená, že obraz se přenáší do zařízení přes server výrobce kamery. A úplně nevěřím tý bezpečnosti u těch čínských kamer. Asi tak před půl rokem jsem nešel stránku, kde byla hromada živých přenosů z IP kamer normálně veřejných. Bylo tam dokonce pár vysílání i z ČR.

Třeba pro mě je základ u jakékoliv IP kamery vlastní veřejná IP adresa, stejně jako nepoužívání cloudů třetích stran, ale pouze vlastního na NAS. Solidnější poskytovatelé netu, ti ji dají i grátis, nebo za zanedbatelný poplatek v tarifu. Pokud někdo používá pro IP kameru servery třetích stran, to riziko zneužití je tam vždy a to se nedá vyloučit ani v případě těch placených. Pokud se jedná o snímání obrazu v soukromé části, např uvnitř bytu, tak takovou IP kameru již mám pouze, jako součást zabezpečovačky a IP kameru aktivuji automaticky společně, až se zapnutím zabezpečovačky při odchodu přes biometrický senzor, protože, kdo by si pamatoval kód a chip je snadno přenositelný. Pokud někdo používá IP kameru(y), jako obrazovou chůvičku na hlídání třeba dětí, nebo zvířectva, pak to asi neřeší, ale pak se může obraz ocitnou někde i veřejně s tím holt musí počítat. Největší problém ale je, že většina těch lidí si nezmění u IP kamery ani admin heslo a pak se diví a děje se to i na obecních kamerách od měst :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru