Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IP kamera z ali

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U čínských IP kamer je poněkud problém s jednotným monitorovacím SW, kdy každý výrobce používá svoji…
Craft 15.07.2019 19:23
Craft
Mě pak ještě dělá problém u čínských kamera, že nevíš přes jaké servery to jede. Mám zatím zkušenost…
Krzy 16.07.2019 12:16
Krzy
myslíš Insecam? :-) edit: tam jich z CZ je aktuálně 369. https://www.insecam.org/en/bycountry/CZ/…
touchwood 16.07.2019 12:27
touchwood
Jo to je přesně to co jsem myslel. :D nový
Krzy 17.07.2019 12:03
Krzy
Třeba pro mě je základ u jakékoliv IP kamery vlastní veřejná IP adresa, stejně jako nepoužívání clou… nový
Craft 16.07.2019 18:19
Craft
Samozřejmě pokud budeš mít IP kameru přes svojí veřejnou IP adresu, tak je to nejlepší. Za tu třeba… poslední
Krzy 17.07.2019 12:06
Krzy

U čínských IP kamer je poněkud problém s jednotným monitorovacím SW, kdy každý výrobce používá svoji aplikaci a jiné kamery zase svou, nicméně to zase vyvažují velmi levnou cenou a udělají stejnou službu, jako ty mnohem dražší. Nicméně řešení existuje a takovou velmi povedenou UNI aplikací pro Windows je iSpy, která je navíc free a má velmi širokou komunitu uživatelů, takže není problém ani vlastní nastavitelný PTZ natáčecích kamer s možností si to ovládání hodit i do CZ lokalizace. Takže většinou již tu čínskou kameru tam někdo konfiguroval a stačí si ji pouze vybrat ze seznamu, ale ani samotná konfigurace není problém. Pod Androidem je to obzvláště problém, kde je tady hromada naprosto nepoužitelných a problémových aplikací. Ale i tady existuje povedená apka ve verzi free nebo placená za pár kč s názvem IP Cam Viewer a umožňuje přidávat čínské IP kamery stejně, jako iSpy pro Windows. UNI webové rozhraní pro podporu všech čínských IP kamer neznám a divil bych se, kdyby něco takového vůbec existovalo.

Mě pak ještě dělá problém u čínských kamera, že nevíš přes jaké servery to jede. Mám zatím zkušenost jenom s kamerama u kterých nepotřebuješ veřejnou IP adresu. To znamená, že obraz se přenáší do zařízení přes server výrobce kamery. A úplně nevěřím tý bezpečnosti u těch čínských kamer. Asi tak před půl rokem jsem nešel stránku, kde byla hromada živých přenosů z IP kamer normálně veřejných. Bylo tam dokonce pár vysílání i z ČR.

Třeba pro mě je základ u jakékoliv IP kamery vlastní veřejná IP adresa, stejně jako nepoužívání cloudů třetích stran, ale pouze vlastního na NAS. Solidnější poskytovatelé netu, ti ji dají i grátis, nebo za zanedbatelný poplatek v tarifu. Pokud někdo používá pro IP kameru servery třetích stran, to riziko zneužití je tam vždy a to se nedá vyloučit ani v případě těch placených. Pokud se jedná o snímání obrazu v soukromé části, např uvnitř bytu, tak takovou IP kameru již mám pouze, jako součást zabezpečovačky a IP kameru aktivuji automaticky společně, až se zapnutím zabezpečovačky při odchodu přes biometrický senzor, protože, kdo by si pamatoval kód a chip je snadno přenositelný. Pokud někdo používá IP kameru(y), jako obrazovou chůvičku na hlídání třeba dětí, nebo zvířectva, pak to asi neřeší, ale pak se může obraz ocitnou někde i veřejně s tím holt musí počítat. Největší problém ale je, že většina těch lidí si nezmění u IP kamery ani admin heslo a pak se diví a děje se to i na obecních kamerách od měst :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru