Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem otravné vyskakovací okno

Vidím, že trochu tápeš, takže udělím pár dobrých rad:
1. Antivirus je proti virům. Tohle bude jiný typ malware (adware/spyware), takž na něj musíš použít jiný týp antimalvaru: AdwCleaner a MBAM. Spusť postupně oba programy v nouzovém režimu Windows, všechny nálezy smaž. A pak zauvažuj, k čemu ten Avast vlastně máš.
2. "počítač je na 100% vyčištěnej clean upem" -tak na 100% počítej v nutnost blízké reinstalace. Tyhle čističe dokážou akorát nabořit systém, nemají žádný kladný účinek.
3. "nepomohlo ani odinstalování a znovu nainstalování prohlížeče" - samozřejmě, že tohle nepomůže. Protože škodlivý SW v podobě nežádoucíh doplňků, toolbarů apod., se instaluje nikoli do složky prohlížeče, ale do příslušného uživatelského profilu. Po nové instalaci prohlížeče se použije existující profil - a škodič je zpět v plné síle. Tohle se řeší vytvořením nového uživatelského profilu prohlížeče nebo vyzkoušením prohlížeče v tzv. nouzovém režimu - tj. beze všech (i skrytých) doplňků.

A ještě pár slov k Avastu - máš-li Windows 10, doporučuji Avast odinstalovat a používat vestavěný MS Defender, je zcela dostačující. Avast (a také i jiné komerční antiviry) je známý především problémy, které dělá při aktualizaci Windows na novější verzi. Dokáže ji zablokovat tak dokonale, že je třeba nové čisté instalace Windows. Pár takových PC se mi vloni dostalo do ruk, nic jiného se s tím udělat nedalo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny