Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno nový počítač - zvuky mimo můj standart

dobré odpoledne, problém jsem vyřešil po několika dnech plný reinstalování zvuku a zkoušení starších driverů které jsou přímo určeny pro můj audio chipset.
pokud někdo bude řešit problem který jsem měl já tak jsou dvě různá řešení.
moje základní deska : dell optiplex 790
chipset: realtek ac269Q high definition audio codec

první: zjistěte si co máte za audio chipset integrovaný na základní desce. to zjistíte tak že zadáte název základní desky do googlu a tam si otevřete stránku nebo PDFko se vším co vaše základní deska obsahuje. tam najdete svůj audio chipset a podle toho stahujete drivery a problém by se měl vyřešit. Ale pamatujte si že záleží opravdu na typu zvukovky kterou máte. pro moji zvukovku realtek AC269Q existují 3 různé drivery.

Druhý: pokud plán s drivery nevýjde (ať už kvůli požkození nebo špatné kvalitě zvuku) tak si musíte koupit zvukovou kartu. je jedno jestli externí nebo přímo do základové desky. ty prodávají ve všech elektro obchodech.
nebo si můžete zajít do nějakého servisu kde mají hromadu součástek a ti vám ji skoro zadarmo prodají (externí i normální kartu). Já zvolil alzu.

já jsem si koupil přímo tuto externí zvukovku která mi dostačuje (zkrátka už to nezní jako když zakřičíte do plechovky)

[spoiler] https://www.alza.cz/axagon-ada-10-mini-d1470921.htm?kampan=adw1_prislusenstvi_pla_all_prislusenstvi-css_zvukove-karty_c_1003758_1o1_AG200a45&gclid=Cj0KCQjwhJrqBRDZARIsALhp1WSDVAeRwq--2E71wZt5I9rvWhMD8UqQUmzVkaE7Nq4Rr4gv3B3tEjQaAoaGEALw_wcB [/spoiler]

FXsound enhancer (program pro vylepšení kvality zvuku) je dobrá věc. Ale jen pouze tehdy když vám zvuk funguje normálně jak by měl.

chci ještě dodat že externí zvukovou kartu by jste neměli kupovat za cílem zkvalitnění zvuku když už dávno máte zvuk v pořádku, raději si kupte kartu která se dá zasunou do zákl. desky jestli si chcete zvuk více zpříjemnit. externí zvukové karty typu který jsem si kopoval viz. odkaz. slouží opravdu jako náhrada poškozeného chipsetu nebo když vám špatně funguje.

děkuji všem co mi věnovali pozornost

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny