Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aktivace Windows

Ahoj. Dostal se mi do ruky notebook Emachines E525 s Windows 7 HP 64 bit, problém je ten že OS je rozjebanej bloatwarem a i když jsem vše odinstaloval notebook je spomalenej. Když udělám čistou instalaci a nainstalují ovladače ze stránek Emachines vše šlape jak má. Bohužel COA štítek je částečně nečitelný a když si vytáhnu key z OS je úplně jiní než na COA štítku. Win. pomocí něj nejde aktivovat, píše mi to že product key není platný pro aktivaci a mam na výběr koupit nový klíč online nebo zadat jiní klíč. Tak mě napadlo jestli by nešly vytáhnout s toho bloatwarem zajebaneho OS nějaký soubory a pomocí nich aktivovat čistou instalaci? U Win. XP to šlo. Děkuji předem za rady.

Předmět Autor Datum
Hm, to nepůjde. Potřebujete platný licenční klíč.
Kurt 01.08.2019 15:05
Kurt
Kde vzít a nekrást, kupovat novej nebudu vzhledem ke stáří a stavu. On ten klíč při instalaci vezme,…
Chlastman 01.08.2019 16:04
Chlastman
"Kde vziať a nekradnúť." Tak.. jedine ma napadá vytvoriť si veľkú ceduľu s nápisom "Dajte mi licenčn…
Darkmin 01.08.2019 16:33
Darkmin
dá sa to a velice ľahko....len to tu nemôžem písať lebo už mi to tu raz zmazali
Lorenzo 01.08.2019 16:57
Lorenzo
Ak je licencia platná, originál key funguje, nie je W7 aktivovaný nejakým daz_loader, KMS online a s…
Nuda 01.08.2019 17:58
Nuda
Ale kúpiť w7 licenciu by nemusel byť problém, po bazároch to predávajú za smiešne ceny, nejakých 4-5…
pozorovateľ 01.08.2019 18:56
pozorovateľ
Tak jelikož ti tu ti přede mnou psali samé nesmysly, tak musím reagovat. Windows 7 OEM se dá aktivov…
kacikac 02.08.2019 10:56
kacikac
S tvojim SLIC v prípade opakovane nainštalovaného OS W7 inej verzie ak bol aktivovaný neznámym, perm…
Nuda 02.08.2019 19:32
Nuda
Jaká iná verze? Jaký neznámý permanentní, aktivátor? Jaká předešlá verze sedmy? Jaká rozdílná licenc… poslední
kacikac 02.08.2019 21:23
kacikac
Tak jsem to udělal přes SLIC ToolKit a funguje to. Mockrát děkuji
Chlastman 02.08.2019 20:30
Chlastman
Není zač.
kacikac 02.08.2019 20:31
kacikac
nainstaluj to z tohoto: https://webshare.cz/#/file/2xz7f818x3 Jen si pak budeš muset postahovat aktu…
Tomáš Fuk 02.08.2019 12:26
Tomáš Fuk

"Kde vziať a nekradnúť."
Tak.. jedine ma napadá vytvoriť si veľkú ceduľu s nápisom "Dajte mi licenční kľúč prosím vás." a ísť s tou ceduľou na ulicu, a čakať.

Alebo jednoducho si nájdeš nejaké lic. kľúče na googli. Pre W7 je ich viac než 1 000.

Alebo si stiahnuť nejaký aktivátor.

Ak je licencia platná, originál key funguje, nie je W7 aktivovaný nejakým daz_loader, KMS online a spol. permanentných aktivátorov, v tom prípade bude OEM key v Registroch, kľúč SAM.

Myslím, že nový Hirensboot 16.*, ktorý v gr.prostredí elegantne pracuje pod OS WinPE, obsahuje v sebe všakovaké utilitky, ktorými ti vyštrachá všetky licencie, ktoré máš šikovne zaonáčené, zašifrované v sedme pre OEM.

Stiahni si Hirensboot 16, sprav si na usb z neho boot, nabútuj mašinu a z externého média utilitkuj, prehrabuj sa v zložkách pod WinPE s free SW "keyfinder", určené pre zistenie licencií. (tieto keyfender ukladajú súbor v *txt, teda tam, kde si zvolíš cestu úložiska, nemusíš tuškou práce opisovať licenciu)

Aspoň uvidíš, či nájdený KEY pre OEM W7 bude ako-tak korešpondovať s ošuneteným štítkom rozmrdaného kľúča nalepeného na spodku dekla mašiny.

Tak jelikož ti tu ti přede mnou psali samé nesmysly, tak musím reagovat.
Windows 7 OEM se dá aktivovat dvěma způsoby.
První způsob aktivace je pomocí SLIC, certifikátu výrobce a klíče výrobce. V takovém stavu se Windows nachází při koupi zařízení. Pokud se s Windows nic nedělalo na tebou zmiňovaném zařízení tak i ten je ("rozjebaný OS") v tomto stavu. Přičemž klíč výrobce je odlišný od klíče na štítku a ten ještě vůbec nemusel být použit.
Druhý způsob je aktivace pomocí klíče ze štítku.
Řešit můžeš oba dva způsoby. I ten druhý. Ošmatlané štítky jsem řešil několikrát, pokud chybí jen nějaké znaky a/nebo nějaké částečně, dají se vygenerovat všechny možnosti pokud jich není moc a ty přes systémovou knihovnu PidGenX.dll ověřit, jestli jsou validní pro dané licencování. Pokud bych viděl tvůj štítek, klidně bych ti zkusil zjistit tvůj klíč. Nebo klidně si to proveď sám :-)
Daleko jednodušší je ale řešit ten první způsob. SLIC notebook má. Takže ti stačí sehnat certifikát výrobce a klíč výrobce k dané edici. To si můžeš sehnat v tom "rozjebaném OS" pokud je tak aktivován (např. pomocí SLIC Toolkit) nebo si prostě certifikát a klíč výrobce sežeň na netu (třeba podle SLIC), což není vůbec problém třeba na MDL. A pak stačí jen nainstalovat certifikát a klíč výrobce, klidně i offline, a máš aktivováno.
Pokud je to Acer, má SLIC 2.1 a edice je HomePremium, tak předpokládám, že je potřeba ACRSYS-4B032EBD.XRM-MS a *-7QJB7.
Vše, co popisuju, je pro tebe legální.

S tvojim SLIC v prípade opakovane nainštalovaného OS W7 inej verzie ak bol aktivovaný neznámym, permanentným aktivátorom na HW, kde sa nachádzala OEM predošlá verzia sedmy, si v prípade digitálnej online aktivácie vytrú servery MS prdel, lebo dávno zistili, že ID HW niekto licenčne porušil aktivovaním rozdielnou licenciou W7. So SLIC si môžeš, ako aj s pigenXXl, trhnúť. Bude sa sedma tváriť síce ako legálna, s modrou visačkou Genuine s aktivovaným ID produktom, ale nebude pravá.

https://www.autoitscript.com/forum/topic/194547-pidgenx-udf-and-example-pidchecker/

https://github.com/mosesIRL/Windows7-OEM-Activator-old/releases/tag/v1.0.0

Tápaš vždy, ako lama. Legálna aktivácia je bez postihu v krajinách EÚ, počúc daz_loader až po kms.

Jaká iná verze? Jaký neznámý permanentní, aktivátor? Jaká předešlá verze sedmy? Jaká rozdílná licence? O čem to píšeš? Víš vůbec co jsem napsal? Nevíš. Tak šoupej nohama a někam zalez.
Jak se SLIC si můžu trhnou? Když se koupil ten notebook, tak tam byl SLIC + certifikát + klíč výrobce. Já jen popsal, jak to dostat do stavu, v jakém byla řešena aktivace při koupi notebooku. Nic víc, nic míň. Tak nechápu tu tvou poznámku nebude pravá.
Nechápu proč sem taháš pidchecker, ten s tím nemá nic společného.
Windows7-OEM-Activator-old obsahuje a dělá to, co jsem popsal, tedy nainstaluje certifikát a klíč výrobce, na cmd jsem se nedíval, ale je tam certifikát a klíč, o kterém jsem psal. A ten brutálně složitý cmd je zbytečný, když to de řešit myslím dvěma řádky... A i tento tebou odkazovaný "aktivátor" může legálně použít. Jsi ho mohl uvést už v tvém prvním příspěvku a nemusel jsi psát nesmysly jako Hirensboot :-D Na to jsi ale potřeboval můj příspěvek, co?
Naopak ty tápeš a píšeš jako lamička i tentokrát.
A nikdo jiný než lamička by neodkazoval na něco jako je tento tebou uvedený "aktivátor".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru