Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Google rusi konta

Dnes za mnou prisiel synator s tym, ze Google chce od neho kreditnu kartu.
Pozriem na mobil a naozaj tam hlaska, ze mu jeho konto je deaktivovane, pretoze nesplna vekove podmienky a ze si moze opravit vek, ale chcu vidiet ID alebo im mam dat cislo kreditky.
WTF?
Googlu zadrbava?
Co znamena deaktivovanie konta v ramci Androidu? Pride o moznost pristupu na gmail a store?
Ziadnu kreditku ani ID im posielat nemienim, navyse odkedy su vsetky sluzby Google len 18+?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Není mi jasné, kde se ty problémy s rušením kont, banováním, ověřováním občankou, fotkou, telefonem,…
L-Core 04.08.2019 06:39
L-Core
Mobil temer nepouzivas, smartphone mas jen kvuli overovani pres Steam Guard, od vsech sluzeb jsi odh…
RedMaX 04.08.2019 09:44
RedMaX
Smartphone mám kvůli jeho hodně nízké ceně, kdy splní mé požadavky (dvě SIMky, navigace + ten Steam)… poslední
L-Core 05.08.2019 20:20
L-Core

Není mi jasné, kde se ty problémy s rušením kont, banováním, ověřováním občankou, fotkou, telefonem, berou. Google, Facebook, možná další ekosystémy.

Gmail mám od samotného alfa? počátku, kdy vstupenky byly pouze na pozvání; ještě předtím, než těch pozvánek dostal účastník zájezdu pětadvacet. Smyšlená identita, žádné další údaje jsem nikdy neuvedl. Používám výhradně na nedůležité věci, registrace na webech, úřední, profesní a rodinná komunikace probíhá jinde. Ke Google jsem defaultně odhlášen (nevyhledávám jako přihlášený), přihlásím se jen tak 2x týdně k tomu Gmailu ve FF a po prohlídce zase odhlásím. Chromajzla jsem nikdy na žádném PC neměl a mít ani nechci.

Můj FB účet je na tom podobně. Jeden přítel (který je už deaktivovaný), žádné osobní údaje, vymyšlená identita, nic si tam nepíšu, žádné odběry, lajky a podobné. Mám to jen proto, abych mohl prohlížet cizí fejsbuky.

Nikdy mi nic neblokli. Čas od času mi FB nabízí nějaké přátelé, chodí mi to na gmail do spamu, tak to ani nevím.

Mobil temer nepouzivas, smartphone mas jen kvuli overovani pres Steam Guard, od vsech sluzeb jsi odhlaseny, na PC jsi od Googlu odhlaseny, Facebook temer nepouzivas, .... no mohlo by byt i hur, mohl bys to prestat pouzivat uplne a vytahnout datovy kabel od internetu a odpojit se od sveta. Takze az tu jednou nahle nebudes, tak aspon budu vedet co se stalo. :-)

Proste sorry, ale to neni normalni chovani. Jisteze jsem na Googlu prihlaseny i pri vyhledavani, jisteze jsem prihlaseny na Facebooku, sice tam taky nic moc neumistuju, ale kvuli Messengeru.

Pak tu mas treba platebni sluzby, ja treba mam AirBank a jejich vlastni aplikaci pro placeni mobilem, ale spousta lidi ma banky jako FIO, Komercni banka, ... a temer vsechny na placeni pouzivaji Google Pay, tudiz zadna smyslena identita, musis tam razem zadat sve cele prave jmeno.

Mne treba prisla vyzva od Googlu, ze moje zadane jmeno neco jako Red M. asi neni moje cele jmeno, tak at si to opravim, abych mohl nadale pouzivat sluzby Googlu. Tudiz jsem to opravil. Ikdyz oni tve jmeno stejne znaji, pokud pres Gmail posles email a podepises se pod nej. Snad se nedozvime, ze radeji neposilas emaily a mas to jen pro jejich cteni. :-D

Smartphone mám kvůli jeho hodně nízké ceně, kdy splní mé požadavky (dvě SIMky, navigace + ten Steam).
Nepotřebuji k ničemu messenger. FB pouze na sledování jiných.
Nepotřebuji Google Pay - máme účty ve spoustě bank, spoustu platebních karet, ale nechci v mobilu žádné bankovnictví, vše obstarám z PC. Na placení kreditkou mobil nepotřebuji. Bankovnictví atd. nemám navázané na Gmail.
Maily posílané Gmailem (tedy blbosti) podepisuji nickem. Tím tady nebo tím druhým.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru