Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde koupit WifiBooster?

Ten kto verí slovu "booster" v prípade počítačov, Internetu a pod. Je fakt buď starec, niekto kto používa PC len na otvorenie prehliadača a zároveň s PC pracuje maximálne rok, alebo niekto kto je totálne vymletý.

Je to ako keby si chcel, aby voda tiekla z kohútika rýchlejšie, a namiesto upchatej rúry (teda poskytovatel Internetu), bys ku kochútiku (routeru) pripojil hadicu ("booster"), a očakávaľ že fakt z tade potečie voda a rýchlejšie, nie len po kvapkách.
Fyzikálne to nedáva logiku. Když už do tej hadice nejde voda, tak z druhého konca ti určite nepôjde taky von. Že jo?

Presne rovnako to je u WiFi, ak už do routeru od poskytovatele ide 5Mbps, tak ver že cez ten "booster" taky nepôjde sťahovať z Internetu rýchlejšie než 5Mbps. A keďže samotný ten "booster" jak už tu bolo napísané, musí dáta prijímať, spracovať, a pak znova vysielať, nemôže naraz prijímať i vysielať (lebo inak dojde k Interferencii - elektromagnetickému rušeniu, a ak by aj vysielal na inej frekencii (kanálu) tak stejnak skrz jednu antenu nedokáže naraz vykonávať prijímanie aj vysielanie súčastne.), tak je logické že pol času prijíma a pol času vysiela. To ak opakuje vo veľmi krátkych časových úsekoch, tak to znamená že dáta sa cez neho presúvajú polovičnou rýchlosťou, plus ten čas spracovania ešte zvýši ping.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny