Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aky je povoleny pocet klientov pre zdielanie vo Win 10 Pro?

Vie niekto aky je realny pocet strojov, ktore sa mozu sucasne pripojit na jednu zdielanu zlozku? Bude namapovana napevno "priradenim pismena".

Na nete su rozne protichodne informacie, niekde sa hovori o limite 20 connections, niekde 20 uzivatelov, niekto udava, ze su to dokonca TCP pripojenia.

Ciel je prevadzkovat "hlavne PC" s Win10 Pro. Bol by tam zdielany adresar pre cca 12 dalsich PC. Zaroven na tom hlavnom PC by mal bezat SQL server v express verzii. Takze kazdy klient by vyuzival nazdielany adresar aj spojenie na SQL server.

Bude to funkcne alebo narazim na nejake limity?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kedysi na XP som sa dostal realne na max. 9 klientov (aj ked teoria mala byt 10). Samozrejme, ze ser…
Palos2 05.08.2019 09:25
Palos2
Robis blbost, ide sice o peniaze, ale prevadzkovat serverove sluzby na desktopovom OS chce kud odvah…
fleg 05.08.2019 10:56
fleg
Tak porad, kde kupim ten OS za 150. Pozeral som OEM WINDOWS SERVER ESSENTIALS 2016 64B 1PK EN, cena… poslední
Palos2 06.08.2019 09:28
Palos2

Kedysi na XP som sa dostal realne na max. 9 klientov (aj ked teoria mala byt 10). Samozrejme, ze server by bol lepsi. Teraz je tam nejaky dosluhujuci server 2008, ide vsak o peniaze (ako vsade).

Ma toto niekto vyskusane aj v praxi s Win 10? Vie niekto, ake je skutocne to obmedznie? Su to TCP spojenia? Alebo co presne sa do toho obmedzenia realne pocita? Mam zaratat aj spojenia na SQL server, co bude bezat na tom 'servri'?

Robis blbost, ide sice o peniaze, ale prevadzkovat serverove sluzby na desktopovom OS chce kud odvahy...a blbosti.
OS verziu kupis za 150-200, dotovanu od vyrobcu HW, cize ak mas znackove pc (Dell. HP, Fujitsu...) mas ho takmer v cene dekstopoveho.
Tieto dotovane su obmedzene na 15 lokalnych pouzivatelov a standardne len na 2 RDP spojenia.

Tak porad, kde kupim ten OS za 150. Pozeral som OEM WINDOWS SERVER ESSENTIALS 2016 64B 1PK EN, cena je nejakych 294 nakup bez dane, takze cca 330 pre zakaznika. Verzie pre HP alebo Dell su asi o 20 lacnejsie. Na skutocny server nemaju peniaze. Tam ked sa povie, ze treba novy pocitac, tak kupuju zasadne vzdy len repas.

Vsetko co potrebujem je, aby to bezalo za co najmensie peniaze, aby som s tym ja nemal starosti kazdy druhy mesiac. Povodna myslienka bola dat tam desktopovy pc, do toho SSD disk. A bud teda Win10 alebo ten essentials server, to sme uz ale cenovo niekde inde.

Vdaka aj ostatnym, hlavne za odkaz na SQL Express na Linuxe, budu tam vsak bezat dalsie podporne veci na tom 'servri', takze v tomto pripade je win nutnost.

Dalsie otazky:
Win 10 Pro - vie niekto potvrdit, ci sa realne dokaze pripojit 20 strojov na jeden zdielany adresar aj vo vydani 1903? Alebo aspon, ci sa dalsie TCP spojenia z klienta na SQL server rataju do toho poctu? Ak ano, tak by to bolo realne len 10 strojov (1 spojenie na zdielanie, 1 pre SQL).

Rozbehnem servrovy OS na obycajnom desktopovom stroji? Nebude problem s nejakymi ovladacmi atd?

Servrovy OS viazany na vyrobcu pojde na lubovolnom PC danej znacky? Alebo len na servrovych modeloch?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru