Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AXAGON ADA-10 USB2.0

Dobrý den, zakoupil jsem si zařízení AXAGON ADA-10 USB2.0 kvůli problému s přípojkou na mikrofon a myslel si, že mi to vyřeší problém. Po zapojení do USB a následném zapojení sluchátek + mikrofonu z nich jde slyšet zvuk ze sluchátek ale z mikrofonu nikoliv. Je problém v zařízení? Nebo mám špatné ovladače či něco jiného v pc a proto mi to mikrofon skrz zařízení nebere? Děkuji za každou radu :) .

Předmět Autor Datum
V systéme si zapnite mikrofón a potom ešte zvýšte úroveň jeho intenzity - najlepšie na 100%: [mic.j…
Ansam 05.08.2019 07:21
Ansam
Zkoušel jsem, při mluvení však stále nic nejde slyšet
Astager 05.08.2019 15:29
Astager
v jiném pc (s analogovými vstupy) ten mikrofon funguje?
lední brtník 05.08.2019 15:45
lední brtník
Jako jiný pc tu mám leda notebook a ten má zdířku jen na sluchátka a tam při připojení bral taky jen…
Astager 05.08.2019 15:53
Astager
ovladače analogových sluchátek / mikrofonu? to myslíš vážně? ten systém s nefunkčním zvukem je od p…
lední brtník 05.08.2019 16:09
lední brtník
Ovladač k tomu produktu, psali že se nainstaluje po tom, co se vloží do PC, nic se ale nenainstalova…
Astager 05.08.2019 16:27
Astager
ten produkt (usb převodník) skutečně ovladač potřebuje, jenže ti nefunguje. já proto pořád píšu o a…
lední brtník 05.08.2019 17:05
lední brtník
Windows i linux mají ovladače pro USB zvukovku už v jádře, nic instalovat nepotřebují. Pokud je něja…
ml1 05.08.2019 18:37
ml1
jeden mikrofon šustí, s jiným přeskakuje zvuk Ono, mikrofon šustí ale druhý jsem tam nedal, zkusil… poslední
Astager 06.08.2019 13:44
Astager
Ale vím, že mikrofon funguje, do nedávna jsem s ním volal než se mi pokazila zdířka právě, takže v n…
Astager 05.08.2019 15:54
Astager

Jako jiný pc tu mám leda notebook a ten má zdířku jen na sluchátka a tam při připojení bral taky jen zvuk ale mikrofon ne (jak pc tak notebook jsou trošku starší a zařízení mělo automaticky nainstalovat ovladače ale nic to nenainstalovalo, takže doufám že jsou to chybné ovladače, ovšem nevím kde je stáhnu nebo... jestli mám zkusit nějak zjistit který vadný ovladač to je, odstranit jej a pak to zkusit zapojit a doufat, jestli se ty ovladače nainstalují automaticky jak mají :-D )

Ovladač k tomu produktu, psali že se nainstaluje po tom, co se vloží do PC, nic se ale nenainstalovalo a mikrofon skrz to prostě nefunguje a tak jsem myslel že to bude kvůli chybným ovladačům které už v pc jsou a budou třeba přeinstalovat.
Ovladače se právě neinstalovali a tak tam asi už byli od prodejce takhle, počítač je starý asi 5 let takže možná jen nejsou aktuální.
Červená zdířka na mikrofon, mikrofon skrz ni šustil a dělal neplechu a vím jistě že to bylo zdířkou protože jsem zkoušel i jiná sluchátka, strčil je do zdířky na mikrofon ale přeskakoval zvuk a to jsou to sluchátka nové.

ten produkt (usb převodník) skutečně ovladač potřebuje, jenže ti nefunguje.

já proto pořád píšu o analogovém připojení přes 3.5mm jack (zelený sluchátka, červený mikrofon). anebo společný jack se 4 kontakty, pro pc bude chtít nejspíš redukci.
pokud se ti povedlo poškodit zvukovou kartu v pc, ptám se stále na toto připojení přes jack do jiného pc/ntb. ovladač to chtít nebude.
ale ok, píšeš že i jiný mikrofon měl problém, tak to vypadá na vadnou zvukovou kartu.

zůstává nejasné, že jeden mikrofon šustí, s jiným přeskakuje zvuk - co si pod tím představit a jestli nejde o různé vady dvou sluchátek místo jednoho mikrofonního výstupu?
začínám se docela o hardware ve tvých rukou obávat. našel jsi vůbec nějaký mikrofon, který v nějakém pc ve tvém okolí funguje?

teď momentálně oživuješ stolák. dá se někde u známých vysomrovat pci zvukovka, zakázat tu tvoji a nainstalovat ta půjčená?

Windows i linux mají ovladače pro USB zvukovku už v jádře, nic instalovat nepotřebují. Pokud je nějaký ovladač dodávaný, jenom mění jména a ikonky vstupů a výstupů - v lepším případě, v horším nadělá víc škody jak užitku (ovladače k jedné PCI zvukovce mi dokonce zbořily čerstvě nainstalovaný systém, bez ovladačů (= s generickým ovladačem windows) ten počítač šlape dodnes a to už bude možná i 10 let).

Já bych zvukovku vzal vyzkoušet do práce s generátorem a bylo by jasno, ale jak vyzkoušet zvukovku doma bez vybavení, no možná použít jinou jako generátor a sledovat, jestli přijímá data. Je prostě potřeba najít chybu. Nejdřív bych šel po tom, jestli hraje. Pak bych zkusil, jestli nahrává. Pokud tyto dvě činnosti zvládá, pak bych zkoušel, jestli funguje s mikrofonem a případně proč ne. Ale jinak tyhle kolíky bývají celkem bez problémů, pokud jde o funkci (kvalita převodníků nebývá nic moc, ale to normálně nevadí), já třeba nenechám dopustit na tuto zvukovku https://www.alza.cz/creative-sound-blaster-x-fi-hd-d502708.htm?o=3 ale ta stojí desetkrát tolik, myslím že existuje i o něco levnější provedení od axago.

jeden mikrofon šustí, s jiným přeskakuje zvuk

Ono, mikrofon šustí ale druhý jsem tam nedal, zkusil jsem přehodit připojení mikrofonu a sluchátek a najednou přeskakoval zvuk ve sluchátkách, potom jsem zapojil nové sluchátka do zelené, tam šlo vše v pohodě a pak je zkusil dát do červené a zase tam přeskakoval zvuk a těma to být nemůže protože jsem je čerstvě koupil.

našel jsi vůbec nějaký mikrofon, který v nějakém pc ve tvém okolí funguje?

Funguje ten na nových sluchátkách, jsou špuntové a mají tam i mikrofon takže i když v ntb není zdířka na mikrofon tak tam fungoval přes jednu zdířku tudíž to bude asi spíš zvukovkou, pokud nemám špatné ovladače jak jsem říkal.

dá se někde u známých vysomrovat pci zvukovka, zakázat tu tvoji a nainstalovat ta půjčená?

Nedá, v blízkém okolí tu nikdo nějak s pc nefunguje takže maximálně koupit novou a vyřešit to nejspíš tím...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru