Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaky procesor pro hry?

Poznat to pujde dost jednodusse...az bude hra vyzadovat vic jak 6core na urcitem taktu tak spadnou FPS diky CPU

- Takové herni motory (engine) které by vyuziti vic jak 6Core (DirectX) umoznili jeste neexistuji. (uvadim "cores" UCP, nic spolecného s informacemi které vidite v SIW sofwtéru na mereni FPS ve hre, ten zobrazuje trochu odlisné informace prevazne logické procesory, né realné vyuziti cores procesoru.)
- V lepsim pripade hre dodelaji podporu na DX12, nebo pridaji podporu "extra_Threads" (.."logické procesory" systému které vidime ve spravci uloh) coz ma na FPS zcela minimalni vliv, spis je to jen pro ulevu hlavnim threads ve hre, které se pocitaji na strane 'Cores' a protoze je "*MD" do cervna neumeli jeste poradne vypinat a aplikovat jejich eco_profily pro usporu energie pri neaktivite vlaken.
* V 4K ten natlak na UCP nebude nejak velky (nejsou to 30% skoky jak pro GPU), kdyz veme na vedomi, ze CPU ve hre pocita treba takové AI, logika zustava stejna, nemeni se zaroven s rozlisenim. Jestli ten procesor osadil jedno vlakno aby vypocital "pozici" a rozmisteni treba objektu v nejaké mistnosti, vypocita to stejne jak v 720p tak 4K. Tento vysledek pak slouzi GPU aby mohl scénu vykreslit (vytisknout poligony). Dokud je tato informace na strane UCP v cas (pod nejaké 26ms pro vypocet scény) zpracovana, tak ji GPU v cas bude nadale tisknout = stejny frame/s

a porad mu schazi HT.

- Myslis ze kdyby mu k tem opravdovym 6xCore pridali 6Th berlicek navic ze by to neco "ve hrach" na strane frames/s zmenilo ? :-) Takové blbiny uz se merily par let zpatky na I7dmickach, jestli ve hre jedou lip s TH nebo bez. Vysledek byl bud stejny, nebo par FPS pribilo kdyz TH bylo OFF.
(vim ze to neni moc korektne napsano a da se tomu lec co vytknout, ale jde mi jen o to, aby jsi muj lépe prispevek pochopil. Momentalni nakup xx core CPU na hry nad -> 6C/12Th je zkratka jen komercialni lakadlo / podvod. 6Core / 12Th procesory zustavaji na hry zkratka zcela nejlepsi volbou. Az na honice v syntetickych testech rozdil neuvids a uz vubec né na obrazovce aniz by jsi pri tom pouzil nejaky SW na mereni vykonu.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny