Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaky procesor pro hry?

Zdar, tak jsem po dost silenem tydnu zpatky, nemel jsem cas sem vubec nakouknout, ale se zavery nekterych prispevatelu nemohu souhlasit.

Na tom Core i7-950 (malilinko jsem predtim nevedomky fabuloval, zjistil jsem, ze tam mam totiz kdysi nastaveny drobny pretakt, tudiz mi to jede na 3,4GHz stabilne) jsem odzkousel tu GTX1070 a musim rict, ze to dopadlo nadmiru dobre. Postupne jsem zvysoval naroky, az jsem se dostal na:

nejvyssi detaily na 60FPS VSync, vypnute NVidia Hairworks a dale vypnuta hloubka ostrosti, vypnute vyostrovani a vypnute rozmazani pohybu a obrazu, ktere by na vykon nemely mit zadny vliv a mne se nelibi. Respektive u hloubky ostrosti jsem se spletl, to mohlo zustat zapnute, ale to je detail.

Pri tomto nastaveni jel procesor jeho jednotlive vlakna, presneji receno prvnich 5 vlaken na 50-75% a zbyle se pohybovaly na 30-45% zatizeni.
Graficka karta potom jela na 60-95% sveho nominalniho vykonu.

Nicmene sem tam jsem zaregistroval zaskub, tak jsem se nedival na odmerovani jen na obrazovce, ale vlezl take do grafu a stuttering tam byl, procesor ve spickach nestihal a byly tam obcasne skoky grafu vytizeni procesoru na 100% zatizeni. Nebylo to nijak hrozne, asi bych si tu hru uplne v pohode uzil, ale nam jde o test toho procesoru a je zrejme, ze uz to na nej bylo preci jen prilis.

Na druhou stranu, pokud Core i7-950 (Bloomfield) v teto hre mirne nestiha grafiku GTX1070, ktera ale nejela uplne na maximum, ale blizila se mu (90%), tak mi nerikejte, ze Core i7 Ivy Bridge nebo Haswell neutahne GTX1080. Minimalne tu GTX1070 musi dat oba procesory s prstem v nose.

Pro Zaklinace 3 teda plati, ze ti kdoz nemaji nove Super nebo ne-super grafiky RTX2070 a RTX2080, mohou uplne v pohode setrvat na stavajicich sestavach a nemusi resit upgrade procesoru ani na RyZen ani konkurencni Coffee Lake.

Samozrejme si uvedomuji, ze Zaklinac 3 je preci jen uz take nejaky patek venku a mohou byt a jsou jine hry narocnejsi na procesor. Ja davam sestavu s tim procakem pryc, tak jsem si chtel jen predtim nez ji odnesu overit, jak na tom s vykonem vlastne je. Myslim, ze test dopadl nad ocekavani dobre.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny