Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaky procesor pro hry?

Zdar,

chci se zeptat, vy kdoz hrajete hry. Sledujete vytizeni vaseho procesoru a pokud ano, tak kolik tak v jakych hrach namerite?

Mam doma starsi PC (core i7-950, GTX570, 6GB RAM) a na zkousku jsem rozjel Zaklinace 3, nastavil jsem stredni detaily, vypnul NVidia Hairworks a k memu prekvapeni to na 1920x1200 jelo stabilne na 30FPS. Vytizeni grafiky 85% se spickama 99% a sem tam to slo dolu k 75%, zkousel jsem i vyssi detaily ale to uz neslo, uz to pak byla sekana.
V podstate nejvic me omezoval muj 7200ot. disk Seagate, protoze uz jsem na SSD odvyknul tem dloooouhym loadingovym obrazovkam.
Procesor jel stabilne na prumeru 45% zatizeni, prekvapive jelo vsech 8 vlaken, pricemz na prvnich ctyrech se zatez pohybovala okolo tech 45% s vetsim rozpetim od 30% po 75% sem tam ve spicce, druha ctyri jadra neprelezla pres 50% a casto byla zatez i na 20%.
Na pozadi Windows bezel pouze MSI Afterburner a sluzby Windows 10.

Takze zatimco grafiku jsem docela ocekaval, respektive jsem myslel, ze spis budu muset jit na nizke detaily, takze ty stredni prekvapily. Procesor jsem ale myslel, ze na tom bude podobne jako grafika, ale tim padem bych si klidne mohl dovolit i lepsi GK a staricky procesor by stejne dostacoval.

Co me zajima, jestli to take na svych PC merite, protoze zvlast ted s prichodem novych RyZenu lide vcetne hracu masivne upgraduji procesory, ale proc? Kdyz zvlada celkem narocnou hru i takhle stary procesor, tak novejsi Ivy Bridge, Haswell, Skylake musi mit preci porad paradni rezervu. Na veskere hrani tak musi stacit z aktualnich procesoru i nejlevnejsi RyZen 3600 nebo i jakekoli aktualni core i5?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny