Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mám problém s DVD mechanikou při vypalování.

Notebook FUJITSU SIEMENS - AMILO AMD SEMPRON (3 roky starý)
Mechanika - PHILIPS DVD+RW SDVD8431
Řadiče IDE ATA/ATAPI

Mechanika se nastaví do určeného režimu pomocí kolíčku (jumper)na zadní straně mechaniky (bude tam i obrázek)

u notebookové mechaniky žádnej kolíček není, ani jumper ani nic podobnýho, nastavuje se to softwarově programem, kterej je pro každou mechaniku jinej. Já nevím, že to za celou dobu tady nikoho netrklo.

Důchodkyně: v notebooku je výměna mechaniky někdy docela problém, není to tak jednoduchý jak u stolního PC. Tam se povolí 4 šrouby vzadu na škatuli, sundají se plechy, povolí se 4 šrouby na mechanice, odpojí kabely, vytáhne mechanika, nová se namontuje opačným postupem. Otázka 10 minut i s nabootováním systému. U některých notebooků je to jednoduchý, mechanika je jen zacvaknutá v šachtě, ale u některých jiných je to doslova mravenčí práce s nutností použít mikrošroubovák, pinzetu, rozdělat půl noteboku a pamatovat si kam který šroubek patří.

Takže bych to asi svěřil servisu.

Jenom prosímtě nedej na kecy, že jsou do toho potřeba speciální mechaniky, který jsou drahý. Blbost! Pasuje tam kterákoliv SLIM mechanika, jen je nutné buď koupit ji s přednastaveným režimem Master/Slave tak jako původní mechanika, anebo ji programově přepnout. U některých NB je to jedno a mechanika se chytne tak i tak, ale třeba Aspire 1703 mi Master nesežral, musel jsem ji v jiném notebooku přepnout na Slave... Tož tak...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny