Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vylepšení pc

Dnešní biosy si s tím poradí. Doporučuje se sice osazovat paměti naprosto stejné, ale nesetkal jsem se nikdy s problémy, které by nastaly, když je každá jiná (co do velikosti, rychlosti a podobně). A to ani u dost starých desek. Pokud bios (nebo čipová sada nebo v čem to ještě může vězet) takovou kapacitu podporuje, problém nenastane (v průběhu let byla různá omezení 4, 8, 16 .. GB), pokud ne, prostě jen uvidíte, to, co podporuje.
Nevim jak windows 10 ale windows 7 v home verzi podporoval nějak omezené množství, jestli 8 nebo spíš 16 giga teď z hlavy nevim.
Změna paměti bude pro windows v pohodě. Jak se ovšem windows smíří se změnou CPU je otázka, pokud je to OEM verze, tak nemusí tu změnu rozdejchat, CPU jsem nikdy neměnil, překvapilo mě před léty, že XP rozdejchaly i výměnu MB (ovšem se starým CPU, protože prostě MB odešla). To že linux jsem na jednom PC (intel core 2 duo) nainstaloval a disk s ním pak dal do jiného úplně jiného počítače (AMD), kde normálně funguje je věc jiná, to by windows nepřežil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny