Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chladenie Notebooku

UPDATE:

Takze som na koniec zobral lacnejsiu podlozku Evolve0 Ania2 vzhladom na skepticky postoj v zmysle, velkost fan plus otacky a presnost chladenie su identicke ci uz na podlozke za 15 eur alebo 50 eur. Kedze som temu zalozil, tak k nej dodam aj info, snad niekomu pomozu. Vysledky som meral v CAM.

Pri takmer 100 perc. zatazeni GPU a CPU bez podlozky ( polozeny na stole, teplota miestnosti cca 24-25c. ) su vyledky nasledovne:

CPU - 80c / Max: 90c Min: 70c
GPU - 81c / Max: 82c Min: 69c

S podlozkou:

CPU - 72c / Max: 81c Min: 61c
GPU - 73c / Max: 74c Min: 64c

Cize premier 8 stupnov dolu. Ci to stoji za 19,19 eur necham na posudeni kazdeho z vas. No musim objektivne podotknut ze posun cca 3 stupne bol uz len v skutocnosti ze som notebook zodvihol zo stola o cca 8 cm hore cize sanie malo lepsi pristup k vzduchu a teplo z tela notebooku odchadzalo efektivnejsie. ( meranie bez zapnutych fan ). Fan zohralo zvysok. Skusat merat teplotu mimo stolu niekde na gauci, v posteli, s poloupchatym sanim ci vyduchom, na to som uz srdce nemal, ospravedlnujem sa. Ako napisal leedny brtnik, podlozku som vyberal s FAN co mozno najpresnejsie k mojmu saniu GPU, RAM, kedze ofukovanie plastovych casti nema velky vyznam. Na zaver cisto subjektivny pocit, ( nicim nepodlozeny ), mensi fan fuka presnejsie a pod vacsim prudom vzduch do sania na rozdiel od jedneho, ci dvoch velkych fan. Regulacia otacok ci led su absolutne irelevantne a nepotrebne.

Dakujem za pomoc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny