Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ktery macbook

Ahoj. Chci se Vás zeptat. Mám zájem o koupi macbooku, ale byl by to můj první naķup od Applu. Hledam ntb na klasickou kancelářskou práci, upravu fotek, tvorbu videí, pak takova klasika sledovaní filmu a surfovani na netu. Rozhodoval jsem se mezi macbookem air 13" 2018 a 2019 ale u letosniho modelu nevidim nejake extra vylepšení a tak nevim zda se vyplati si priplatit za letosni model. Ještě me zaujal macbook pro ale to nevim zda neni zbytecne. Druha otazka smeruje na pamet. Kolik pameti na 128 Gb disku zaberou jiz nainstalovane programy a kolik mista mi zbyde pro me pouzovani? S externim diskem samozrejme pocitam a vetsinu souboru budu mit prave na externim disku.

Děkuju všem za každou radu.

Předmět Autor Datum
ale byl by to můj první naķup od Applu a proč chcete ísť do Applu? Ja bych si MacBook nikdy nekúpil…
Mlocik97 09.08.2019 11:59
Mlocik97
Apple ma samozrejme premrstenu cenu, ale ten vykon je stavany na ich OS, app, atd. cize rozhodne sa…
Martinnnm 09.08.2019 16:05
Martinnnm
Mcbook bych bral snad jen na profi grafiku/hudbu, jinak za stejny prachy mnohem lepsi ne-mcbook. A n…
Dwane Dibbley 09.08.2019 16:14
Dwane Dibbley
Kamarat, co je celkom slusny profi grafik zase povie ze Apple na grafiku, nikdy... :D Ale sto ludi,… poslední
Martinnnm 09.08.2019 16:37
Martinnnm

ale byl by to můj první naķup od Applu

a proč chcete ísť do Applu? Ja bych si MacBook nikdy nekúpil, ani kdyby stál polovičnú cenu. Ako platiť 1300€ za 2 jadro 1.6Ghz, 4 alebo 8GB RAM, 128GB disk, a integrovanú grafiku, navyše displej neni ani fullHD (i když retina či čo). Pri navyše Apple sa hrá úplne v inom pieskovisku, a nieje kompatibilný takmer s ničím len s inými produktami od Apple? Radši zabudnite.

Ako už tá kapacita disku 128GB u Apple na tvorbu videí, úpravu fotek a filmy vôbec nestačí.

Osobne Vám radšej odporučím Dell. Za stejnú cenu máte od Dell kvalitné výkonné laptopy. A ak sa Vám nepáči Windows, tak si tam môžete nainštalovať iný systém, trebárs Linux (Ubuntu, Mint alebo čo chcete).

Apple ma samozrejme premrstenu cenu, ale ten vykon je stavany na ich OS, app, atd. cize rozhodne sa nejedna o pomaly NB vzhladom na zelezo. Rovnako uz neplati ze nie je kompat. takmer s nicim, to bola skor otazka minulosti. Ale ta cena je fakt vysoka. :)

Kazdopadne mate pravdu ze 128g disk je s 4g ram atd, je na pracu s videom malo a za tu cenu cca 1300 sa da uz zaobstarat naozaj slusna masinka od inych znaciek. Apple ma najvacsiu vyhodu vo svojom prostredi ak mate I Phone, I pad a dalsie produkty od Apple. Ak nie, tak moc nevidim vyznam vo vrazani takych peniazkov kvoli znacke.

Externy disk je sice fajn, ale iba pokial budete mat vacsinu casu NB doma. Ak nie tak je to otrava neustale prenasat s NB aj externy disk, mysliet na neho aby ste ho nezabudli ci niekde nenechali, nestratili atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru