Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zjistit a zničit na pc vir Volume System Information?

Volume System Information

- To neni virus, ale systémova slozka ktera se automaticky vytvori pri kazdém pripojeni (Windows, Linux .. ) zapojeni pevného nebo externiho disku k PC (u kazdého uzivatele, ma to tak kazdy né jen ty), .
- U externich disku muzes potkat tech slozek vic, jako $RECYCLE.BIN (ktery uz znas pod jménem koš, prece kdyz smazes nejaky film na USB klici, tak ho nevysypes do koše na disku C: takle by ti na C: za chvili nezbylo misto) , proto kazdy HDD, nebo externi zarizeni ma svuj vlastni koš.
* Ale stale jde jen o informace pro OS, né nejaké citlivé polozky.
- Tato slozka slouzi k ukladani informaci o bodech obnoveni, informace o velikosti oddilu GUID, WPsettings, ShellClassInfo o vymazanych souborech pro kos a podobne. Opakuji nejde o VIRUS.

Dodatek:
- Jen v pripade, coz mozné bylo ale par let zpatky, zneuzit tuto slozku, coz delali nekteré skodlivé programy. Jinak s nicim skodlivim neni vazana.
JAK HO VYPNOUT ? Staci smazat nebo body obnoveni upresnit pres RSTUI ktery muzes spustit z prikazového radku WIN + R a do prikazového radku napises rstrui.exe

PS : Nevim odkud pochazi tvuj material, nebo jaky OS tam mas, ale také bych se podival jestli nektera chytra osoba nahodou naktivovala ReadyBoost pro pripojéne zarizeni k vytvoreni nejaké caché (flash pamet) za naivnim ucelem zrychleni PC. Jestli ano, tak bych to opravdu doporucil bez vahani zakazat a na vzdy dezaktivovat.

K dotazu vyse "zobrazeni skrytych soboru" :
https://wintip.cz/499-jak-zobrazit-skryte-slozky-a-soubory-ve-windows-10
- Ty jen provedes opak. Jestli mas nastavené zobrazeni skrytych systémovych souboru, tak je oznac "nezobrazovat" -- hlavne pro systémové slozky po kterych ti nic neni a navic te ocividne pak zbytecne znervoznuji :

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny