Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Múžou být problémy, pokud přejdu z W 10 na Linux?

Chtěl bych opustit W 10 a přejít na Linux. Používám pouze Thunderbird, Firefox a Oficce Outlook jako kalendář s úkoly a Excel a Word. Tyto W programy jsem ochoten opustit a nahradit jinými. Moje žena pouze brouzdá po internetu. Nějaký její kamarád jí tvrdí, pokud přejdeme na Linux, že nám některé stránky nebudou fungovat. Je to pravda? A o jaké stránky by se mělo jednat? A jak vlastně slkončit s W 10 a začít s Linuxem, jaké udělat první kroky? Zvládne laik sám nebo je lepší to dát do pc servisu na předělání?

Zatím jsem objevil jediný starší článek - https://www.linuxexpres.cz/praxe/pruvodce-linuxem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mas na mysli "Linux OS" nebo Linuxovou distribuci jako "Ubuntu" ? - Pojede ti 99% nynejsich stranek.…
XoXoChanel 13.08.2019 11:22
XoXoChanel
zadavat naky kody ne :-D To snad hrozí právě u Widlí, z těch aktivací bych vždy vyletěl z košile. N…
Rce 13.08.2019 12:19
Rce
Díky všem za reakce. Vyzkouším dle doporučených rad a uvidí se. Ženě dám přečíst zde přípspěvky o úd…
Orko01 13.08.2019 15:08
Orko01
Linux (Ubuntu, Mint, Debian atd) odosielajú len základné informácie a neco když nastane chyba, a aj…
Mlocik97 13.08.2019 15:50
Mlocik97
OK. Díky. poslední
Orko01 14.08.2019 09:21
Orko01

Mas na mysli "Linux OS" nebo Linuxovou distribuci jako "Ubuntu" ?
- Pojede ti 99% nynejsich stranek. Jestli mas namysli, jestli ti pojede Seznam, Facebook, Youtube etc tak ti pojede stejne jako na Woknos.
* Osobne jsem se stim, ze by se stranka nezobrazila kvuli tomu ze pouzivam linuxovou distribuci, jeste nikdy nesetkal.

- Nejsem si jen jisty, jak je se zasuvnymi moduly pro prohlizece jako Chrome, Firefox etc, jestli je jich stejne nebo maji stejnou nabidku, osobne je az na ADB / Ad-block Plus stejne nepouzivam, ale rozdil jestli jsi na internete pres Linux nebo Windows nepoznas.

PS: Nejvetsi problém ktery u lidi pozoruji je ten, ze kdyz nekomu nabidnes Linuxovou distribuci tak odpovi, " "no ja nevim, je to takovy komplikovany a musim zadavat naky kody ne ?". V dnesnich verzich Ubuntu a jeho GUI muzes tyto distribuce pouzivat bez toho, aniz by jsi si jedinkart musel otevrit "terminal".
* Jen kvuli HW kompabilite, podpore bych zvolil nejakou novejsi verzi ktera ma novejsi kernel.

Díky všem za reakce. Vyzkouším dle doporučených rad a uvidí se. Ženě dám přečíst zde přípspěvky o údajných nefunkčních stránkách. Změnit to chci kvůli sledování W10 a že si W10 dělají se mnou, co chtějí. Můžu se stavět na hlavu a stejně mě nikam nepustí na webu, dokud mi nuceně neaktualizují, co si zamanou, i když zrovna o to nestojím. Vím, že nějaké odesílání dat může být i na Linuxu, ale domnívám se, že to nebude v takové míře, jako je to ve W10. Alespoń co mám získané a různě přečtené informace. W 10 mi opravdu nevyhovují. XP bylo v pohodě a ještě W8 jsem tak nějak bral, ale vůči W 10 mám prostě výhrady a necítím se s nimi v pohodě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru