Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova dat z CF karty

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli tady někdo nemáte osobní zkušenosti s nějakým freeware softwarem na obnovu fotografií. Omylem jsem na mé zrcadlovce zvolil "smazat vše". Proces se mi sice podařilo zastavit, ale i tak byla polovina karty smazána. Ono programů na to je na internetu spousta. Jenže většina stojí 50+ euro nebo se sice tváří jako freeware, ale ve skutečnosti to je jen nějaký trial, kdy si pro uložení pak stejně musíte koupit plnou verzi. Zkoušel jsem tedy spoustu programů, ale zatím nic použitelného jsem nenašel.

Předem děkuji :)

Předmět Autor Datum
Nevím, co jsi zkoušel, zdarma je třeba Recuva. SanDisk má RescuePro, k některým kartám dávají SN.
karel 14.08.2019 01:46
karel
Urcite su programy na obnovu dat aj 4free, alebo trail, sam som ich asi 3x vyuzil. Bolo to iba davne…
Xstorm 14.08.2019 13:30
Xstorm
GDB (get data back https://www.runtime.org/data-recovery-software.htm ) je skvělý a za těch cca 100€… poslední
ml1 14.08.2019 18:55
ml1

Urcite su programy na obnovu dat aj 4free, alebo trail, sam som ich asi 3x vyuzil. Bolo to iba davnejsie takze si nepamatam ich nazov. Skus iba hladat. Ta Recuva by mala slapat.
https://www.techradar.com/best/best-free-data-recovery-software

Kazdopadne uz kartu nepouzivaj a nic na nu nedavaj. A hlavne si davaj bacha kam zvolis cestu ulozenie obnov. dat. Raz som to totiz prehliadol a nechal som ich ukladat priamo na kartu ktoru som potreboval recover., tym som si samozrejme odpalil cast dat ktora sa prepisala. To len mensia rada.

GDB (get data back https://www.runtime.org/data-recovery-software.htm ) je skvělý a za těch cca 100€ stojí (myslím že 69 nebo tak nějak, na české to bylo asi 2200). Ten je na takovou situaci přesně dělaný a je velká naděje což jste možná i zjistil, jestli to byl jeden z vámi testovaných (ovšem netváří se jako free, je to trial na vyzkoušení, jestli je vhodný, dokonce i když si ho chcete koupit, zaškrtáváte, že jste program vyzkoušel, nevim jak teď ale před léty to tak bylo). Deklaruje i podporu exfat, což se mi teď hodí a díky této otázce si tedy stáhnu novou verzi (ta co mám exfat asi neumí). Já osobně teda vynaložené částky nelituju, už mi toho zachránil docela dost, navíc za tu cenu je i doživotní update.

Zadarmo a přitom dobrý je testdisc https://www.cgsecurity.org/ ale už neni tak skvělý. Dobrý je, že projíždí disk bez ohledu na systém souborů, GDB hledá co zbylo v systémových oblastech a pokud nic nezbylo, tak nic nenajde. Ten je zadarmo, open source (GNU GPL) a přitom je ještě dost velká šance, že fotky najde.

Pokud jde o samotný proces obnovy, doporučuju udělat si bitovou kopii té CF karty a pracovat s ní (nejlépe s její kopií aby bylo se k čemu vrátit), je to rychlejší a navíc neriskujete, že něco blbě nastavíte (GDB pracuje jen pro čtení, tam to nehrozí, ale ten testdisk/photorec tím se dá dost pohnojit, což se mi už taky někdy povedlo).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru