Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova dat z CF karty

GDB (get data back https://www.runtime.org/data-recovery-software.htm ) je skvělý a za těch cca 100€ stojí (myslím že 69 nebo tak nějak, na české to bylo asi 2200). Ten je na takovou situaci přesně dělaný a je velká naděje což jste možná i zjistil, jestli to byl jeden z vámi testovaných (ovšem netváří se jako free, je to trial na vyzkoušení, jestli je vhodný, dokonce i když si ho chcete koupit, zaškrtáváte, že jste program vyzkoušel, nevim jak teď ale před léty to tak bylo). Deklaruje i podporu exfat, což se mi teď hodí a díky této otázce si tedy stáhnu novou verzi (ta co mám exfat asi neumí). Já osobně teda vynaložené částky nelituju, už mi toho zachránil docela dost, navíc za tu cenu je i doživotní update.

Zadarmo a přitom dobrý je testdisc https://www.cgsecurity.org/ ale už neni tak skvělý. Dobrý je, že projíždí disk bez ohledu na systém souborů, GDB hledá co zbylo v systémových oblastech a pokud nic nezbylo, tak nic nenajde. Ten je zadarmo, open source (GNU GPL) a přitom je ještě dost velká šance, že fotky najde.

Pokud jde o samotný proces obnovy, doporučuju udělat si bitovou kopii té CF karty a pracovat s ní (nejlépe s její kopií aby bylo se k čemu vrátit), je to rychlejší a navíc neriskujete, že něco blbě nastavíte (GDB pracuje jen pro čtení, tam to nehrozí, ale ten testdisk/photorec tím se dá dost pohnojit, což se mi už taky někdy povedlo).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny